Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdk dvě vrstvy obkladaček

Od: robinterx odpovědí: 8 změna:
Zdravím, chtěl bych zrenovovat stávající obklady v koupelně, ale nerad bych se pouštěl do nákladných a velkých stavebních prací a tak mě napadlo původně obkladacky natřít barvou, ale mám strach aby se barva časem neoloupala, tak přemýšlím, že bych na stávající obklady nalepil nové, ale bojím se aby to sádrokarton vydržel, protože celé jádro je z SDK. Máte někdo zkušenost a poradí mi? Unese sádrokarton dvě vrstvy obkladů? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Už jsem se s tím také setkal, nutno použít vhodnou penetraci, aby obkladačky držely. Bylo to v pohodě.

hodnocení

0x

Když nikdo nevíme, jak daleko máte od sebe profily a kolik šroubů je na metr, těžko Vám bez křišťálové koule sdělíte 100 zprávu.

Jelikož nechcete stavební úpravy, já bych to risknul a šel do toho. Obklad zatíží desku hlavně svisle, takže přímo od země začnout nový obklad.

hodnocení

0x

Neměl by to být problém. Tedy jesltli to neni neobvykle těžké a SDK je udělaný pořádně, tzn. pod kachličkami 12mm dvouvrstě na vazbu.

krtek66
hodnocení

0x

prasarána na entou...nehledě na to, že si zmenšíte prostor o další plochu...zde se ukazuje nevýhodnost SDK

Krtku, podle Vás prasárna, podle jiných dobrá volba. Na SDK, nebo na zdi, to je přeci jedno.

hodnocení

0x
Jde to ale dre to. Estetika obrovskeho odskoku V linii ukoncenia obkladu nic moc. Pridete aj o cast priestoru. Pokial je povodny obklad popraskany, novou vrstvou to nespravite a je potrebne riesit pricinu. Pokial je dovod estetika, tak jeden paskvil vymenite za druhy.

O kolik se zvětší odskok a o kolik e zmenší prostor? Kolik práce a tím peněz ušetří, když na obklad nalepí obklad?

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,proč by je neunesl?Vždyť síla hmoty působí kolmo dolů.Ale na původní obklady bych nové lepil silikonem.Je nutné použít acetátový,rychle tvrdne.Aby byly perfektně rovné,použil bych spíše velkoplošné.Silikon drží bezpečně,mám na keramice nalepeny doplňky,lze se na ně i pověsit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]