Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde marinovat (přes noc) rozmrazené maso?

Od: mojejmenoano odpovědí: 4 změna:

Před pár týdny až asi měsícem jsem si koupil nějaké vepřové maso (nevím typ), bylo to v plastovém obalu a datum spotřeby bylo do 2-3 dnů (asi už nevím) od data kdy jsem to koupil. Hned jak jsem to donesl domů jsem to nakrájel (1kg) asi na 8 platků a ty dal zmrazit hned do mrazničky v mikrotenových sáčcích... Ted bych chtěl cca 4 plátky (z 8) upéct v troubě.

Momentálně je to zmrazené, plánuju to rozmrazovat ve studené vodě (v hrnci) tak asi 3 hodiny. Chci se zeptat, zdali toto takto zmrazené a následně rozmrazené maso můžu marinovat a dát v marinádě do ledničky přes noc (nebo i třeba 10-12 hodin) a teprve potom to dát péct do trouby...

S přípravou masa nemám zkušenosti takže nevím jestli (roz)mrazené hovězí musím po rozmrazení hned zpracovat (pčení v troubě) nebo jestli to mužu po rozmrazené ještě klidně nechat 10-12 hodin marinovat v ledničce...?

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Umíchejte hustší marinádu (zřídne) a maso nechte rozmrazit v ní - přes noc v ledničce by mělo stačit.

hodnocení

0x
Bez problémů. Marináda to trochu konzervuje. Maso by vydrželo v chladu i bez ní.

liska5
hodnocení

0x

Já bych to vyndala z mražáku, ať rozmrzá na vzduchu. Pak bych ho, třeba ještě namrzlé, natřela solí s kořením a česnekem v oleji a nechala v ledně v misce do rána. Ráno půjdou slepené plátky od sebe oddělit, tak tu marinádu napatlám i tam. Naložené v chladu v ledně vydrží i dva tři dny. Maso nenořím do vody. Vylouhovalo by se.

joudis*
hodnocení

0x

Mě jen vrtá v hlavě co to je za kouzelný mrazák. Vloží se neznámé vepřové a při vyjmutí se rozmrazuje hovězí...zřejmě zázrak *andel*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]