Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskaná nivelace

Od: dsmrz odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,
firma nám dělá novou vinylovou podlahu a dnes mě bohužel na bytě přivítala popraskaná nivelace ve všech pokojích.
Nivelace proběhla v sobotu a v úterý jsem poprvé vešel do bytu, abych jej zpřístupnil malířům, které firma naplánovala mezi nivelací a pokladkou vinylu. V býtě byla velká vlhkost, protože firma nenechala otevřeno žádné okno.
Nivelací se srovnával betonový podklad, na kterém bylo nalepené PVC.
Firma se zatím vyjádřila pouze tak, že problém příští týden "vyřeší."
Je vůbec možné na takovou nivelaci vinyl lepit? A je možné tento problém vyřešit jinak, než novou nivelací a odstraněním nivelace současné?

Popraskaná nivelace
Popraskaná nivelace #2
Popraskaná nivelace #3

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

2x

vzít kladivo a poklepovou metodou zjistit jestli nivelačka drží nebo se bude drolit jak perník...v druhém případě odsekat a znovu vylít, přebrousit...v prvním případě nevadí

berger*
hodnocení

0x

Řekl bych - špatná příprava podkladu,odsekat,znovu a lépe. Tipl bych,že to valili na nevyschlou penetraci. Mmchdm,okno otevřít nemohou a také je fajn zadělat odsávání a žaluzie. Průvan a slunce škodí...

dsmrz
hodnocení

Děkuji za odpověď a vysvětlení zavřených oken.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se vinyl bude lepit,tak by to v žádném případě nevadilo.Vinyl je proti prošlapání odolný a lepidlo kromě toho do trhlinek zateče a celou nivelaci zpevní.

JABRAKA

dsmrz
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ano, vinyl se bude lepit.

berger*

Asi tak - nivelace je docela drahá sranda,tisíce frčí. Jabrako,Vy by jste za toto zaplatil? Já ne. I když připouštím,stát se mi to doma,nalepím vinyl a neřeším. Jenže toto je zakázka...

dsmrz
hodnocení

Pokud nivelace opravdu nedrží na podkladu z důvodu špatné penetrace, mohlo by se i v případě lepení po čase stát, že se praskliny promítnou do vinylu? Nebo dokonce, že se kousky nivelace odchlípnou od betonu a podlaha začne rachotit?

emil*

Obávám se,že všechno ven.Poklepem zjistíte,že je to volné a časem se to uvolní vše. Nic na to nelepit! Vlastní skušenost.

dsmrz
hodnocení

Zdá se, že na podkladu drží, ale nejsem schopný říct jestli dostatečně.

jenda2*
hodnocení

0x

Popraskaná samonivelačka není žádný problém. Mohla být více vodnatá a po vyschnutí se toto stává. Před nalepením vinilu se stejně podlaha přebrousí a drobné chyby se zakytují. Firma nám v kanclu dělala nivelačku před vinilem a byl tam stejný problém. Po zakytování se opravená místa smirkem prebrousila a výsledek byl perfektní.

berger*
"Mohla být více vodnatá" - nemohla. Nivelačka se nemíchá odhadem,výrobce udává přesné množství. Udělat nivelačku není problém,udělat ji dobře už problém je. Já to odmítám dělat,zákazníky odkazuji na podlahářské firmy. A jak vidět,zk...it to umí i podlaháři. Potom je třeba zákazníka ukecat,že to neva...*zed*
jabraka*

Nivelačka může rychle vyschnout díky suchému betonu.Pak se drobné trhlinky projeví.Je to sice teoreticky vina na firmě,která ji vyrobila,ale asi bych neriskoval další zdržení (i nepořádek)kvůli reklamaci.

jenda2*

Pokud se dá udávané množství vody, tak byla nivelačka jak hustý med. Proto se přidá více vody a je pak více času na rozčeření ježkem. Takže více vody mít MOHLA. I po 8 letech žádný problém. Zase tak dramatické to není.

emil*

Toto nejsou drobné trhlinky. Kladívkem v prasklině udělejte dírku a strčte tam blbou špachtlu a uvidíte jak to půjde od základu. Ale můžete samozdřejmě to nechat být podle místních rádoby radilků. Stačí si přečíst jejich rady v nedávných otázkách.

dsmrz
hodnocení

Zítra ráno zkusím kousek odloupnout od podkladu dle vaší rady a dám vědět, co jsem zjistil.

hodnocení

0x

Nellépe je vidět kvalitu nivelačky a provedení okrajů na obr.11...a ty praskliny obr.2...10; podle mne levná, nekvalitní nivelační hmota a k tomu nekvalitně provedena...naši podlaháři použili kvalitní hmotu (dražší) a udělali si podlahy sami, nepustili k tomu jiného...říkali, my dáváme záruku...a taky jsem nedávno viděl u kolegy něco podovného, jak vaše "dílo", taky popraskané, šlo to bez problému oddělit od základu, akorát okraje byly udělány normálně, no prostě předělávali. Ono pod krytinou se to bude drolit (pokud se to odděluje od základu), a ani lepidlo na dlouho nepomůže...pod plovoučkou by to až tak nevadilo (pokud je to v předepsné rovině...), ale pokud za to platíte...chtějte kvalitu...

hodnocení

0x

Vypadá to na silnou vrstvu, nalitou najednou. Pokud srovnáváte větší nerovnosti, je lépe po slabších vrstvách.

dsmrz
hodnocení

Dnes byla nivelace obroušena, jedno duté místo vymláceno (zbytek drží) a zítra přijede technik od výrobce nivelační hmoty a vynese finální soud.

Popraskaná nivelace #4
Popraskaná nivelace #5
Popraskaná nivelace #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]