Ahoj vsem, jak silnou desku byste volili pro zahradni domek o rozmerech cca. 5x4m + par metru pro terasu? S jakou cenou bych mel asi tak pocitat? Vylejval bych si to asi sam. Beton, kari sit, obcas nejaky kamen. Muze byt? Predem dekuji za diskuzi a rady...
Lze betonovat, já bych například zvolil zemní vruty. Pro zahradní domek 5x5m jsem měl tyto základy hotovy za 4 hodiny, celková nosnost přes 25tun - dělala je firma (ani jsem na to nesáhnul) a cena byla do 25k. Jestli ještě někdy, tak jedině takto.
Záleží, jak moc to chcete a můžete ošidit. Já to dělal na (ručně) udusanou hlínu cca 7cm s kari sítí bez základů. Je to zastřešená plocha, v zimě slouží jako garáž, přes léto jde auto ven a je to místo s krbem a zázemím jako posezení. Nic nepraská. A kdyby praskalo, nic by se nestalo.
marek87*
Dekuji za info, takze 10cm betonu s kari siti by nemelo praskat a bylo by pro domek s terasou dostacujici?
rv*
To vám nikdo nezaručí. Proto když se dělá pro cizího, tak se to (snad) dělá poctivě, kvůli reklamaci. Ale pro sebe si to klidně člověk udělá dle hesla "kovářova kobyla chodí bosa", protože své špatné rozhodnutí bude opravovat sám.
smode*
Snad to tak půjde, ono i beton ja maličko pružný. Základové pásy se dělají až do nezámrzné hloubky proto, aby když v zimě nateče voda po dešti k základům tak základ nezvedla (voda se po zmrznutí roztahuje) a nezpůsobila vertikální praskliny stěny na základu. Zde se se stavbou nestane nic - dřevo je pružné. Maximálně popraská beton ale nic víc. Každopádně já bych to udělal buď pořádně nebo vůbec. Mj. na takovou pidi stavbu by stačily i malé zemní vruty za pár tisíc s nosností do 600kg. Můžete si je zavrtat i sám. Ale jestli chcete klidně se můžete dřít se zbytečným betonováním které bude tak jako tak dražší. Stačí si vzít do ruky kalkulačku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.