Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistný ventil k bojleru

Od: jose* odpovědí: 7 změna:
Zdravím mám dotaz prosím vás kolik tak je normální že odtece z pojistného ventilu u bojleru vody? Když nahriva tak ano něco musí pustit. Mě když nenahriva proteče cca 15 litrů vody za 8 hod. Což se mi zdá hodně. Rok starý ventil ten lepší za cca 500 Kč. Děkuji za informaci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudis*
hodnocení

2x

Přesně párkrát protočit at odejde bordel co tam je. Mě také protékal a několikrát vypnout přívod protočit zapnout protočit a stále dokola a pak si sednul. Nebo hold ta výměna záleží jakou máte trpělivost mě to trvalo i tři dny než pochopil co od něj chci at neteče ...*uf*

yyy
hodnocení

1x

Změř si tlak vody. Popř. kup regulátor tlaku vody a přidej si ho do systému. Když nenahřívá, tak nemá téct nic. Buď by tam muselo být svinstvo pod těsněním u výtoku (odstranit potočením výpušťáku), a nebo je vadný. Nebo vysoký tlak vody. Nic víc.

hodnocení

1x

Dejte nový pojistný ventil.

hodnocení

0x
To je moc. Já měl prasklý sifon a tak jsem do dřezu , kam je vytažen přepad od pojistného ventilu, dál hrnec a během dvou dnů tam nateklo z bojleru 120 litrů cca 2-3 litry. Tj vychází mi to na cca 1-1,5 litru/ den. Ale v objektu je vodárna s tlakem mezi 2,5 až 3,7 baru. Pokud bude tlak vyšší, bude pak i vyšší odkap.

rv*
hodnocení

0x

Někde je (z důvodu šetření energiemi) povinná expanzka (stačí malinká) u boileru a pak neodteče nic.

kedar76
hodnocení

0x

dobrý den, mě nyvyteče snad ani kapka je to špatně bojler stary cca 15 let?

hodnocení

0x

Máme rok nový 100 l bojler a neukápla zatím ani kapka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]