Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem místnosti..co je potřeba?

Od: petrae odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, v hlavě mě koluje takový nápad .
Jsem tvořivý člověk od přírody. Jenže doma nemám kde tvořit . Napadlo mě že bych si pronajala místnost nebo menší dílnu ..kde bych si zřídila ateliér , kam bych si chodila relaxovat . Dělala věnečky , malovala . Vyráběla panáci z květináčů.
Teď otázka . Kdybych takovou místnost sehnala musela bych akorát platit pronájem bez ohledu na to co bych tam dělala? Nebo bych musela mít nějaké povolení?
Vyráběla bych tam věci pro osobní účely . Díky ale v paneláku není kde.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

0x

To záleží čistě na dohodě s majitelem místnosti, kterou si hodláš pronajmout... ale pokud tam nehodláš porcovat těla, neviděl bych problém v ničem.

petrae
hodnocení

Díky za odpověď.

hodnocení

0x

Pronajímám prostory, dokonce i podobným jako Vy, od nich chci jen občanku na vyplnění údajů do smlouvy. Nic jiného od nikoho nechci. Na to žádné povolení nepotřebujete, jen nájemní smlouvu na uvedený prostor.

tazatelka
20.03.19 12:00
hodnocení

Díky .
jabraka*

V řadě bytových domů jsou nevyužité společné prostory,které jsou k pronajmutí.Ale obyvatelé si mohou určit ve smlouvě,jaká činnost tam bude provozována.Pokud nájemce smlouvu poruší,nebo během nájmu se vyskytnou skutečnosti,které ruší ostatní obyvatele domu,smlouva je pokládána za zrušenou.Takže velmi záleží na kompozici smlouvy.

JABRAKA

Jardo,...smlouva je pokládána za zrušenou...

ale to nepsal nikdo, kdo tomu rozumí. Páč tak to být nemůže. V tomto bodě je smlouva neplatná.

belicka
hodnocení

0x

Tyhle věci, které jste vyjmenovala, plus třeba bižuterie je dost v kurzu, lze dělat na větším kuchyňském stole a postavený malířský stojan v rohu místnosti nezabere tolik místa. Pokud nebudete malovat opravdu velká plátna.

Kolik panáků z květináčů, věnečků za rok potřebujete? Věnečků více, to jistě, ale těch panáků z květináčů?

Plést a háčkovat lze doma z obýváku u televize.

Pronajala bych si místnost od cizího pouze, pokud bych se výrobou živila a prodej předmětů mnou vyrobených, mě nájem uhradí.

Možná bude potřeba navíc od metrů zaplatit i teplo, vodu, elektřinu, rozpočítaný úklid společných prostor a pojištění. Neumím si představit, že tam nebudete mít vlastní sociální zařízení a odečítací hodiny

doplněno 20.03.19 22:49:

Milancukrar - já vám věřím, když to píšete, ale to budete v dnešní době hodně velká výjimka, každý bude chtít na pronájmu vydělat. A navíc jste se sešli - poptávka a nabídka ve správnou dobu.

Tipnu z 200-300 nabídek k pronájmu, a tak jeden jako Vy.

beličko, ujišťuji Vás, že opravdu mám v nájmu paní, která nemá živnost, jen chce mít klid od rodiny při kutění. Zhruba asi 9m2, paltí 1300Kč se vším. Jen internet navíc.

Co Vy si nedovedete představit, to je v praxi možné.

petrae
hodnocení

Nemám kde tvořit. A barvou bych si vše doma zamazala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]