Dobrý den,budeme rekonstruovat střechu. Dávat kanadský šindel místo hodně starých tašek. Dotaz zní jako podkládka pod šindel bude stavební deska o tloušce 2,5 cm a šířce cca 12- 15 cm . Kolika hřebíky jí přibít? Na každé straně 1 nebo 2 ks? Dům stojí ve Višních Lhotách Beskydy.
doplním @jenyk Prkno se sesycháním kroutí. Oba kraje prkna se na levé straně dotýkají podkladu, střed prkna na pravé straně je vyboulený. Bývá vhodnější hřebíky bít do prkna ne kolmo, ale trochu šikmo. A trochu špičkami proti sobě. Potom při sesychání se kroucením prkna hřebíky nevytahují...
Zdravím myslím že to jsou Vyšní Lhoty kde jsou beženci ale do každé desky kterou protíná krokev 2 hřebíky do každého spoje s krokví i na tom neusetrite
Tak do vrutů bych nešel. Včera po tom dřevu běhaly veverky,dnes to dá na střechu. Při sesychání se hřebík potáhne,ale bude držet,vrut se trhne. Cena vrutu vs. cena hřebíku? Cena "montáže" vrutu vs. hřebíku?
krtek66
mě někdo dělat např. střechu a vidět ho, že používá hřebíky tak ho z té stavby vyhodím...předpotopní řešení...cena je to poslední co bych řešil...dneska se všechno dělá montované a rozebíratelné...a vrut drží víc jak hřebík! Nehledě na to, že na střechu má jít už vyschlé dřevo.. Aneb jak říká moje máti s oblibou...vracíme se k valše
Já to mám přesně obráceně. Kdyby mě někdo šrouboval prkna na střechu, tak by měl problém. Prkna jsou vzduchosuchý, to jo, ale trámy ne. Pak se stejně všechno kroutí a šrouby lítají. Pokud se tedy nepoužijí nějaký silný. Hřebík chodí podle potřeby konstrukce.
Vruty ani omylem! Moderní řešení, ale na dvě věci. Vrut je tvrdý a závit ho nepustí = praskne, stačí aby prkno zvlhlo kondenzací, dřevo se roztáhne a vruty vesele praskají. Oproti tomu hřebík je z "bláta" tak se natáhne a pořád drží. Hřebík je možná předpotopní, ale vyzkoušený a spolehlivý. A vůbec nejde o cenu a pracnost. Přijít tesař/ pokrývač s vrutama tak letí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.