Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace odpadních trubek

Od: jirrka22® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Prosím o radu jak nejlépe zamezit prostupu vlhkosti okolo odpadních trubek.

Mám Gumoasfalt DN 350, můžu to na to použít?

Předem děkuji za odpovědi.

Jirka

Hydroizolace odpadních trubek

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivanhoe*
hodnocení

2x

No to bych nedělal. To co tam chcete nalít je nátěrová hmota, a vy tam máte docela pěknou díru, Zabetonujte ten otvor až po vrch, doplňte hydroizolaci (pruh lepenky nahřejete a natvarujete kolem roury a napojíte na na stávající hydroizolaci, a pak to pro mne a za mne přetřete tím Gomoasfaltem ... možná že jste to tak aji myslel, jasně že to nejdříve doplníte betonem, já jen aby nevznikla mejlka :)

hodnocení

Díky za odpověď.

Mám špatný obrázek, ale z druhé strany té trubky vychází další trubka, takže ipa by se tam lepila velmi špatně.

Neměl by i ten gumoasfalt fungovat jako hydroizolace?

ivanhoe*

Ale ano, bude fungovat, já to jen chtěl vylepšit :) Natřete to a je to, předtím bych to vzal penetrákem, ať se to dobře spojí s betonem. Odbočku jsem neviděl, jestli tam je další vývod tak by to byla zbytečná piplačka. Nevím jak je to husté, ale raději 2x nátěr. Pěkný den.

20.03.19 13:43
hodnocení

Díky moc :)

jabraka*

Odpadové trubky nemívají uvnitř velký přetlak.Proto stačí na utěsnění drobných netěsností i asfaltobitumenový nátěr,nebo tmel.

JABRAKA

jabraka: Tazatel potřebuje vyřešit spoj vodorovné hydroizolace a odpadní roury.

hodnocení

0x

Osobně bych vzal montážní pěnu, díru a díru zaplnil.
Obřízl bych si kousek IPY a doplnil na místos přesahem do stávající hydroizolace tak aby se to spojilo.
Pak bych vzal dva železný plocháče, položil je konci na beton a na to bych zazdil vysekanou drážku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]