Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poopravit okapové žlaby pozinkované.
Mám cínový špalík(nevím kolika %) plynový hořák kartušový a elektrickou klepmýřskou pájku (nějakou poválečnou, ale funguje)
povolil spoje žlabu a voda protíká, tak bych tochtěl znovu zacínovat
co z uvedených věcí doporučíte použít?
ale kyselinu nemám, jaká je zapotřebí?
děkuji
Na pájenáí se používá kyselina solná.Ale pro kvalitní pájení se tak zvaně vyvaří - v praxi se v ní rozpustí zinek a kyselina tím ztratí "žravost" a pájení je pbezpečnější.Ale pokud se pájené plochy očistí bez kyseliny a ocínují se,pak se spájení podaří i bez kyseliny.nakonec se na spoj zevnitř okapu nanese cín na utěsnění.Nusí se dbát na to,aby aspoj byl vždy dobře prohřátý.
Osobně bych kvůli protékání spoje zvolil spíše střešní bitumenový tmel,kterým se prasklinky utěsní
JABRAKA
Starší okap se špatně letuje. Musí být dobře očištěn. Pokud ho nelze rozebrat, je vhodné použít zmíněnou kyselinu (můžete koupit v drogerii). Pokud nemáte "převařenou", lze použít i "ostrou". Já používám elektrickou páječku 250W a tyčový cín. Dá to trochu práce, ale drží to roky.
Ano, zapomněl jsem uvést, že po letování je nutno opláchnout vodou, tím se kyselina neutralizuje. Máme okapy přes dvacet let a řádný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.