Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, prosím o radu kolik je rozumná cena za snížení stropu, práce + materiál. Snížit strop výška 5m (celkem 56 m2) v cihlovém domě v přízemí. Potřebuji zajistit nižší spotřebu tepla a změnit vzhled místnosti. Představuji si snížení stropu o cca 2-2,5 m. Vzhledem k možnostem otevírání oken v spodní části, lze zasáhnout do oken.
500-1800Kč za metr, podle toho, z jakého materiálu, zdali i zateplíte a dle místních podmínek. Chcete levnou, nebo drahou či střední alternatvu?
Nejlepší je pozvat 5-8 firem, nechat udělat cenové nabídky a pak provonávat a licitovat.
Dům je zateplený a v patře bytové jednotky. Myslel jsem pouze snížení stropu sádrokartonem
pro menší vytápení na m2.
no, m2 vám zůstanou stejné. změní se m3. ale pokud tam nedáte izolaci, náklady na vytápění snížíte naprosto minimálně...
masoni, nevím co je minimálně, nevím kolik ušetřím já, ale já jsem snížil strop
Když měním žárovku, musím vylézt nad strop, když vyndám kazetu, říkám vždy, hergot, tady je zima. Jednou jsem měl půjčené stejné dálkové teploměry umístil jsem čidla 15 cm pod nový a starý strop, rozdíl byl 3-4°C. Teď to již neměřím.
a s tím oknem co je na té fotce hodláš dělat co... jinak snížení stropů SDK 1x záklop bez izolace je cca 490,-/m2 bez dph
Dole na okně jsou větračky které mi postačí k větrání. Říkal jsem si, že dát SDK až k oknu. Nějaký návrh bych uvítal od odborníka.
1) nechat to být
2) nad tu zděnou příčku co není až po strop nainstalovat SDK předstěnu až po strop..oddělit prostor. Potom vystavět někde dělící SDK příčku, která by oddělia prostor s oknem, tak aby podhled nezasahoval do okna. Až pak snížit strop na výšku jakou chceš v tom nově vzniklém prostoru. Do nově vystavěné příčky/příček nainstalovat okno nebo nějaký prosvětlovací pás, aby tam bylo nějaké přirozené světlo.
To, že snížíš strop na úroveň těch nadsvětlíků je prasárna největšího kalibru.
V otázce chceš snížit strop o 2,5 m.To bude určitě překlep?O 2,5 cm by bylo reálné,ale jaký to má smysl?Jsou pak problémy s umnístěním garnýže na záclony i pak s otvíráním oken přes závěsy záclon.Pokud jsou stropy nižší ,jak 2,5 m ,odporuje to hygienickým normám.Úspory tepla se tím nedocílí
JABRAKA
Podle fotky bych odhadla vysku mistnosti spis na 4m podle tech dveri na vestavene kostce ...
V takovemdle prostoru bych spis zvazovala vestaveni patra na spani, skoda neuvyuzit vysky stropu.
Nebo nechtel by jste zvazit stavbu podia s uloznym prostorem? Neboli zvednout podlahu a nesnizovat strop?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.