Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po té, co bylo poškozeno čidlo, které zabraňuje zavření brány v případě, že je v cestě nějaký předmět, brána nefunguje. Čidlo jsem vyměnil za nové, které jsem zapojil identicky jako původní čidlo. Řídící deska pohonu brány v sobě nemá žádnou pojistku ani viditelné poškození. Měl byste někdo nápad, kde mohu hledat příčinu nefunkčnosti? Typ brány: Hormann, LineaMatic.
nemá to přijíma č vyslílač, nebo naproti odrazku?Jde o to jestli to na sebe vidí nebo jestli se paprsek odrazí zpět a dopadne tam kam má..když to nymontujete pak přivě, nefungje to
Mám jeden vysílač (to byl ten původně poškozený) a jeden příjímač. Jde do nich napětí. Zkusil jsem proklemovat příjmač (přímo v příjímači), zkusil jsem dát klemu do kontaktů na řídící desce. Zjevně špatně, respektive brána se stále neotevřela. Na desce jsou dvě diody. Ani jedna z nich nesvící a to ani při stisknutí tlačítka na ovladači. Nevím, zda je třeba něco nastavit na PINech nebo jinde na desce (např nějaké nastavení pro odpojení čidel). Poradíte mi, jak bych to mohl proklemovat. Přikládám foto desky (detail) a příjímače.
Na základní desce v pohonu propoj ve svorkovnici onačené SE3/LS svorky 20 a 71. (Na fotce jsou čísla pod svorkovnicí a z této pozice nejsou vidět, takže propojit svorky s bílým a modrým drátem). Tím se překlene čidlo volného prostoru mezi sloupky brány a brána by pak měla normálně reagovat na ovladač. Ta propojka tam musí být, pokud se rozhodnete čidla vyřadit. Odpojit je nestačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.