Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vjezdová brána nefunkční - nové čidlo

Od: wlado* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, po té, co bylo poškozeno čidlo, které zabraňuje zavření brány v případě, že je v cestě nějaký předmět, brána nefunguje. Čidlo jsem vyměnil za nové, které jsem zapojil identicky jako původní čidlo. Řídící deska pohonu brány v sobě nemá žádnou pojistku ani viditelné poškození. Měl byste někdo nápad, kde mohu hledat příčinu nefunkčnosti? Typ brány: Hormann, LineaMatic.

Vjezdová brána nefunkční - nové čidlo
Vjezdová brána nefunkční - nové čidlo #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nemá to přijíma č vyslílač, nebo naproti odrazku?Jde o to jestli to na sebe vidí nebo jestli se paprsek odrazí zpět a dopadne tam kam má..když to nymontujete pak přivě, nefungje to

wlado*
hodnocení

Má to na druhé straně přijímač. Namontoval jsem to na původní základnu tj. stejně jak to bylo předtím.

hodnocení

0x

Začal bych tím, že vyřadím čidlo z provozu. Pak hledat a měřit. Měřením, či sluchem poznat, zdali spíná čidlo..

wlado*
hodnocení

Myslíte jako odpojit z řídící desky? V podstatě by mi stačilo, kdyby brána fungovala i bez čidla.

čidla vedou do jednotky, tam je odpojit. Ne každá brána má čidla.

111®
hodnocení

0x

naúadí mne, nemusí se to spárovat?

hodnocení

0x
Ty fotobuňky musí na sebe vidět. Tzn. musí být seřízené. Jaké tam jsou?
wlado*
hodnocení

Jedno čidlo červeně svítí a to vyměněné nesvítí. Tedy asi jsem holt zapojil něco blbě...

Na čidlech je pouze označení "Nice" viz foto

Vjezdová brána nefunkční - nové čidlo #3
Vjezdová brána nefunkční - nové čidlo #4

Tuším, že jedno svítí a druhé nikoliv, to chytá paprsek.

hodnocení

0x

Sice máme jinou bránu, ale místo připojení čidla použít na svorkách klemu. Pak by to mělo fungovat.

111®
hodnocení

0x

je tohle ono? branyposuvne.sk/...

wlado*
hodnocení

To by mohlo být ono. Děkuji. Podívám se, zda se mi to povede dle návodu zapojit.

Hlavně zkontrolujte, jestli nemáte proti sobě dva vysílače, nebo dva přijímače. Snadno se to poplete.

wlado*
hodnocení

Mám jeden vysílač (to byl ten původně poškozený) a jeden příjímač. Jde do nich napětí. Zkusil jsem proklemovat příjmač (přímo v příjímači), zkusil jsem dát klemu do kontaktů na řídící desce. Zjevně špatně, respektive brána se stále neotevřela. Na desce jsou dvě diody. Ani jedna z nich nesvící a to ani při stisknutí tlačítka na ovladači. Nevím, zda je třeba něco nastavit na PINech nebo jinde na desce (např nějaké nastavení pro odpojení čidel). Poradíte mi, jak bych to mohl proklemovat. Přikládám foto desky (detail) a příjímače.

Vjezdová brána nefunkční - nové čidlo #5
Vjezdová brána nefunkční - nové čidlo #6

jotvor*
hodnocení

0x

Na základní desce v pohonu propoj ve svorkovnici onačené SE3/LS svorky 20 a 71. (Na fotce jsou čísla pod svorkovnicí a z této pozice nejsou vidět, takže propojit svorky s bílým a modrým drátem). Tím se překlene čidlo volného prostoru mezi sloupky brány a brána by pak měla normálně reagovat na ovladač. Ta propojka tam musí být, pokud se rozhodnete čidla vyřadit. Odpojit je nestačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]