Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím o radu jak vyrešit nové prostupy na přívod vody z retenční nádrže.
Jedná se o nově postavenou garáž kde se na tento prostup zapomělo a zrekonstruovaný dům.
Napadlo mě vrtání skrz základy. viz foto ale mám strach o zamrznutí trubky.
Děkuji Za rady.
ten "betonový základ" není asi 80 cm ne?
no já bych to viděl na dvě možnosti - buď udělat v garáži díru a prokopat se nebo z venčí vykopat třeba bagrem "šachtu" vedle garáže a napojit se takovým "céčkem"... je to možné provést s ohledem na okolí garáže?
áha - tak po doplnění obrázku jsem úplně jinde
za mne - vrt zkrze zeď a řádná izolace, třeba falešný sloupek...
vyjebejte diru v garazi kangem kam az se dostanete a pak to zvenku odkopejte, napojte se a ze zbyleho heluzu postavte zvenku sloupek alespon 1x1m strcte tam treba pvc plachtu a zasypte hlinou a dolu dejte predem treba zbytly izolace po stavbe, nahore pak hruby igelit nebo ipu atd neco a cca 30-40cm zahradniho substratu a mate krasny zahradni kvetinac s nezamrznou funkci... tak to mam ja uz x let a voda nikdy nezamrzla, ani kdyz bylo cely tyden -20C (mam tam i topny kabel pro jistotu, ale ten nebyl nikdy ani v zasuvce)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.