Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapomenutý prostup na vodu - Rešení?

Od: dex88 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu jak vyrešit nové prostupy na přívod vody z retenční nádrže.

Jedná se o nově postavenou garáž kde se na tento prostup zapomělo a zrekonstruovaný dům.

Napadlo mě vrtání skrz základy. viz foto ale mám strach o zamrznutí trubky.

Děkuji Za rady.

Zapomenutý prostup na vodu - Rešení?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ten "betonový základ" není asi 80 cm ne?

doplněno 18.03.19 19:56:

no já bych to viděl na dvě možnosti - buď udělat v garáži díru a prokopat se nebo z venčí vykopat třeba bagrem "šachtu" vedle garáže a napojit se takovým "céčkem"... je to možné provést s ohledem na okolí garáže?

doplněno 18.03.19 20:17:

áha - tak po doplnění obrázku jsem úplně jinde *smich*

za mne - vrt zkrze zeď a řádná izolace, třeba falešný sloupek...

dex88
hodnocení

Měl by odhadem být cca 60-70cm v zemy + 2 řady ztraceného bednění z toho je asi 10cm pod urovní terénu tedy 40cm nad urovní. vrt by měl teda cca 110-120cm.

dex88
hodnocení

V garáži je již beton s kari sítěma a izolace podlahy. takže jakemukoly kopaní vevnitř bych se rád vyyhnul.

Retenční nádž se bude instalovat cca za týden takže kopat zvenuku je možné proto mě napadl ten vrt.

Ještě doplním Jedná se o 2 samostatné budovy mezi kterýma je dvůr. Viz foto.

Zapomenutý prostup na vodu - Rešení? #2

joudic*
hodnocení

0x

vyjebejte diru v garazi kangem kam az se dostanete a pak to zvenku odkopejte, napojte se a ze zbyleho heluzu postavte zvenku sloupek alespon 1x1m strcte tam treba pvc plachtu a zasypte hlinou a dolu dejte predem treba zbytly izolace po stavbe, nahore pak hruby igelit nebo ipu atd neco a cca 30-40cm zahradniho substratu a mate krasny zahradni kvetinac s nezamrznou funkci... tak to mam ja uz x let a voda nikdy nezamrzla, ani kdyz bylo cely tyden -20C (mam tam i topny kabel pro jistotu, ale ten nebyl nikdy ani v zasuvce)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]