Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo platí plot mezi sousedy?

Od: danielasalay odpovědí: 11 změna:
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak to je když sousedi si chtějí postavit plot s tím že jim půlku máme zaplatit. Já osobně bych tam ten plot nepotřebovala. Oni chtějí kvůli psovi. Dům mají hodně nad námi pozemky dělí asi 2metrová opěrna zeď. Děkuji za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Neexistuje žádný předpis ani zákon, který by nařizoval, že plot vůbec mezi pozemky musí být.

Plot potřebuje soused, on si ho tedy musí zaplatit.

Nemáte žádnou povinnost sousedovi na plot přispět..

hodnocení

7x
Vcelku jednoduchý. Kdo chce stavět,tak staví na SVÝM pozemku a za SVÉ.
Tudíž jim slušně vysvětli, že jim nedáš ani korunu.

hodnocení

5x

Plot platí ten kdo ho potřebuje a čí právně bude.

To znamená, že Vy jim nic platit nemusíte.

hodnocení

4x

Plot platí toho, kdo je jeho majitel. Je to na domluvě, zda plot bude sloužit oběma stranám a oběma vyhovuje jeho podoba. Pokud pomůže oběma je fajn zaplatit ho na půl, ale nikdo vás nutit nemůže. Také jeho údržba jde na vrub jeho majiteli... ale třeba po deseti dvaceti letech, až si na něj zvyknete, ho může soused kdykoliv zbourat a jste bez plotu.

Já jsem jeden plot platit sám, soused mi odmítl přispět a druhý zaplatil téměř celý druhý soused, kterému jsem nějaké drobné peníze vnutil, protože nic nechtěl.

danielasalay
hodnocení

S jednim sousedem jsme se normálně domluvily s tim že nám dá půlku, ale nemá čas manželovi pomoci. Tady ta sousedka u ní mi vadí ten arogantní přístup kdy mě postaví před hotovou věc. Že nechá nacenit plot a pak dá vědět.

Cenit může leda tak zuby. A vy se nedejte. Nic neplaťte.

Cenit může skutečně pouze zuby z huby.
Že to asi nepomůže sousedským vztahům je takřka jistý, ale takový je život.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, nevidím důvod, proč připlácet někomu za to, že si chce na svém pozemku něco postavit (např. plot), protože to potřebuje. Pokud mají psa, tak mají dokonce povinnost zabránit mu ve vstupu na cizí pozemek a když to vyřeší plotem, tak je to jejich starost a jejich náklady. Zdravím!

hodnocení

2x

Jen bych dodala, že soused je oprávněn stavět plot výlučně na vlastním pozemku - bez vašeho souhlasu ho tedy nesmí postavit na hranici pozemků tak, že by byť jen částečně zasahoval na pozemek váš a tím omezil vaše vlastnické právo.

danielasalay
hodnocení

Mezi pozemky je vystavěná opěrná zeď tudíž pozemek je rozdělen tak jak má být. Plot by dávali do ztraceného bednění

hodnocení

0x
Nereknu kdyby plot delil primo pozemky, ale pokud uz z vasi strany mate zed a plot vam je defakto na nic tak mi to prijde trochu drze. Pokud by to bylo na rovine, tak by slo jen o vzajemnou dohodu. Pokud by to byly pro me jen vyhozene penize tak bych na to taky nepristoupil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]