Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení domu

Od: danas odpovědí: 7 změna:

Mohu se zeptat, co se stane, když dům zateplíme zevnitř na neohozených stěnách a zvenku ne? Nebo když zateplíme zvenčí i zevnitř? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vnitřní zatepelní konstrukcí, které k tomu nejsou určeny je velmi problematické.

rv*
hodnocení

3x

Vnitřní zateplení = více plísní, více kolísání teploty, vyšší náklady na vytápění, kratší životnost obvodové konstrukce stavba.tzb-info.cz/....

hodnocení

3x
Normálně se to moc nedělá protože rosný bod dostanete tam kam nechcete a budou problémy s plísněmi

figurek*
hodnocení

2x

1/ Myslím že tak nějak tušíte, proč vlastně prší. Je to tím, že se snižující se teplotou narůstá koncentrace vodní páry ve vzduchu. Možná se vám to zdá divné, ale je to tak. Venku je jasno až polojasno a když vzduch ochladíte, vlhkost narůstá, objeví se mraky a při dalším ochlazování je najednou zataženo a objeví se místy přeháňky a bouřky.

2/ S tím co jsem právě napsal těsně souvisí druhá věc. Možná znáte termín lidově řečeno rosný bod, či vědecky teplota rosného bodu. To je teplota, při které vodní pára ve vzduchu začíná kondenzovat na vodu. Tuto teplotu musíte dostat co nejdále směrem ven ze zdi, ideálně úplně ven ze stěn domku, až do izolace. Pak stěny nevlhnou a proto se domky zateplují z vnější strany.

Zateplování zevnitř vám teplotu rosného bodu posunuje dovnitř, do stěny, v nejhorším případě až do vnitřní izolace. Přesně tam, kde nemá být.

doplněno 18.03.19 11:17:

vlhkost, která se utvoří uvnitř, nemusí nijak vadit. Zůstane ve stavu vodní páry. No ale pokud vadí, pak vám pomůže digestoř nad sporákem nebo odvlhčovač vzduchu.

A samozřejmě větrat se musí. To platí hlavně v bytě s malými dětmi. Zkuste si někdy v déle nevětrané místnosti lehnout na zem a čichejte ten přízemní vzduch. Ucítíte normální těžký smog.

danas
hodnocení

Díky, ještě se zeptám, ale ta vlhkost se tvoří i uvnitř a co potom s tím, když nemůže odcházet ven? Jen větrat nebo nějaké řízené odvětrávání?

danas
hodnocení

Děkuji všem, to jsem chtěla slyšet. Máme projekt, kde nám takto naplánovala projektantka, architektka zateplení zevnitř a zdálo se mi to špatně..

jabraka*
hodnocení

0x

Jak jsem už v jiných příspěvcích uvedl,vnitřní tepelná izolace zamezuje takéakumulaci tepla ve zdivu,což znamená třeba při větrání nemožnost opětného rychlého ohřátí studeného vzduchu,který jsme si pustili do domu.Proto to zhoršení úspor tepla.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]