Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Máme k rodinému domu a na pozemek přístup ze dvou míst dvou různých ulic.Jeden vstup je ted oficiální kde je uřední adresa,zvonek,v plotě uzávěr plynu a elektřiny .Uvažujeme že tento vstup zrušíme a uděláme vstup a oficiální adresu z druhého vstupu.Chci se zeptat zda někdo ví co to je za vše za "proces".Jak technický,tak uřední?Zda je to složitá věc nebo je to jednoduché jak se zdánlivě zdá...
děkuju
Dobrý den, berte tuto odpověď s rezervou, ale myslím si, že proces to bude složitější. Nejdříve bych se šel zeptat na stavební odbor na radnici, kde snad poradí, resp. třeba odešlou jinam (na jiný odbor). Je jasné, že by došlo ke změně v adrese, přečíslování čísla orientačního (jde o jinou ulici a možná by se musela přečíslovat celá, což tam nikoho nepotěší) a potom změnu OP a s tím vše spojené (další nové doklady, nahlášení nové adresy na úřadech, v bance apod.). Pokud jde o přípojky energií, tak ty mohou zůstat bez změny (není podstatné, kudy jsou do objektu zavedeny). Zvonek a poštovní schránku si jen "přehodíte". Zdravím!
Adesa vašeho domu a vstup do něj nemají vůbec nic společného. Takže se nesnažte a klidně si udělejte vstup z druhé ulice, adresa zůstane stejná a "dodavatelé" si zvyknou.
Znám v našem městě "x" takových případů a vše funguje naprosto normálně. A to jde o domy a pozemky, které mají určitou adresu, ale vstup/vjezd je taky 150m za rohem z jiné ulice a další přístup tam není. Takže úředně vůbec nic neřešte, prostě zrušte stávající vstup a udělejte nový. Jediné, co musíte "ošéfovat", je tzv. připojení pozemku na pozemní komunikaci v případě, že chcete dělat nový vjezd.
@jana222: Ještě jsem se nesetkal s tím, že by nějaký dodavatel (převážně služby typu PPL, DPD, Toptrans a spousta dalších) si dělali problém se zastavením u mně doma. Máme před domem "Zákaz zastavení", takže je tam vždy volno, dopravce tam na 2-3 minuty (nelegálně) zastaví, doručí a vyřízeno. Pokud jde o dodavatele např stavebních prací, stojí tam dodávka klidně celý půlden. Policie dělá, že to nevidí a toleruje to.
Už vám vlastně někdy někdo volal, že nemá kde zastavit a chtěl poradit?
Děkuju za odpovědi.Tam jde totiž o ty dodavatele ,doručovatele atd..Totiž tam kde je ted oficiální adresa a vchod bylo kde zaparkovat a zastavit ale ted nám tam udělali zastávku (kde stejně nikdo nenastupuje) a nejde tam zastavit ani stát.Takže něco si objednám adresu musím dát oficiální ted mi to vezou a zvoní nebo volají kde mužou zastavit atd.A já musím vysvětlovat musíte se otočit , první ulici doleva a hned doleva...to je krásná slepá ulička tam se otočíte a mužete stát třeba rok..a máme tam druhý vjezd a vchod.Samozřejmě není to životně obtěžující situace ale otravuje to trochu.Mysleli jsem že by jsme ted ten hlavní vchod při té příležitosti uplně zrušili je tam stejně rušno a jezdí auta a byl by klid..Ale myslela jsme že to nebude tak jednoduché tak už tak dožijeme.
Jinač všem děkuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.