Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytáhnout šuplík

Od: pajaxa® odpovědí: 5 změna:
Potřebuji vytáhnout šuplík viz foto. Odhaduji, že je nutné vyšroubovat 2 viditelné vruty. Jenže šuplíky jsou v kuchyňské lince u stěny a z druhé strany to nejde, k těm vrutům se nedostanu. (Už jsem to zkoušela u stěny vyšroubovat jen nasazovacím bitem ze šroubováku. Neúspěšně.)Máte radu? Díky.
Jak vytáhnout šuplík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Vyšroubovat šrouby je možnost číslo jedna, ale obávám se, že je tam ještě třetí šroub, skrytý uvnitř, takže byste si stejně nepomohla. Jestli mě zrak nešálí, jde o kuličkový výsuv Strong, stejné nebo aspoň obdobné konstrukce, jakou používám já, když kutím nábytek. U toho šroubu na fotografii víc vlevo vyčnívá černé "cosi". Šuplík by měl jít povytáhnout ještě o kousek a za šroubem v místě černého "cosi" vyjede černá plastová páčka. Tu je potřeba stlačit. Na jedné straně směrem nahoru a na druhé dolů, oba pojezdy jsou stejné, takže jeden je vlastně namontován vzhůru nohama. Kterým směrem tlačit lze buď vyzkoušet nebo je to z boku i vidět. Páčka není přesně uprostřed kovového žlábku a stlačuje se vždy směrem ke vzdálenějšímu okraji. Po stlačení obou páček jde šuplík vytáhnout, první pár kolejniček zůstane na šuplíku, další dva uvnitř.

Zkoušejte to s citem, ať něco neurvete, pokud by měl Váš pojezd náhodou odlišnou konstrukci. Z fotky si opravdu nejsem jistý.

Není co dodat. Přesně takhle to je.
hodnocení

Moc děkuji. Podle všeho Váš popis přesně odpovídá tomuto mechanismu. Sice se mi to zatím vůbec nepovedlo :), ale budu to dál zkoušet.
pavelku

Tak teď jste mne opravdu zachránil před zbytečným vyšroubovávání. Díky moc!

tomjura*
hodnocení

0x
Presne tak jak bylo receno! Na obou stranach mate takove "packy" jednu date dolu a druhou nahoru. V mem pripade na leve strane jsem "packu" zasunul dolu a suplik uz Vam sam za ne z te jedne strany jako by "vyjizdet" jak date jako v mem pripade na prave strane "packu" nahoru tak suplik Vam vlastne povoli a potom pomalu tahate k sobe nez vyjede! Zda se to slozite pritom je to brnkacka. Hodne zdaru!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]