Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve sklepě máme udělaný vývod na vodu (šedivá trubka). Potřebovali bychom na to napojit nějakou flexibilní hadici a vyvézt na zahradu, je to cca 10 m vodorovně suterénem a pak přes větrací okénko.
Jako naprostý laik vidím dvě varianty, obě zahrnují přidělání ventilu na tento vývod:
- Flexibilní hadice zakončená kohoutem (jaká, netuším)
- Sestava klasických umělohmotných trubek
Dokážete poradit, co konrétně by bylo potřeba nakoupit, abychom to nějak zvládli dát dohromady?
Díky! ![]()
Když jste laik, tak to nechte na odborníkovi. Já bych natáhl plastové potrubí sklepem, např pod stropem až ven. Provrtat zeď a venku namontovat ventil pro připojení zahradní hadice. Ve sklepě přidat na této větvi uzavírací a vypouštěcí ventil, aby bylo možno vypustit vodu z venkovní části rozvodu v zimě.
Záleží jen na vás, zda to chcete mít pěkně provedeno, nebo nějakou patlaninu s hadicí přivázanou na skobách.
Buď zůstanete laik a pozvete si odborníka, nebo budete běžnou údržbu baráku dělat sám. No a pak se teda začnete vybavovat normálním vybavením - polyfúzní svářečka trubek s nůžkama (800,-Kč), ppr trubky + nějaká kolínka + přechodka na kov + nějaký ventil ať to můžete na zimu zavřít (500,-Kč) + půl hodiny pro zkoušku sváření nanečisto + hodinka práce zapíjené lahváčem.
Nedávno jsem dělal vodu z PE - dělá se s tím i pro laika parádně, šroubení je potřeba dotáhnout sikovkami nebo hasákem - jen rukou nestačí. U vás by pak stačilo odstřihnout (uříznout) tu zátku a šroubením pro PE se na PPr napojíte bez problémů - bylo mi v obchodě i doporučeno, že mohu PPr použít.
Vzhledově to PE se šroubeními není opravdu nic moc, ale to takhle jak už tu někdo nazval "prasárna" kterou tam máte taky ne ![]()
Hadicí bych to netahal. A když, tak až za uzavíracím ventilem. Natlakované hadici nevěřím. A pokud tou flexibilní myslíte tu, co se tlakem vody natahuje už vůbec ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.