Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad v podhledu

Od: kalda odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

jak moc je hlucny odpad v podhledu? Hledal jsem podobne tema, ale nikde nic. Delame rekonstrukci domu a budeme mit koupelnu nad pokojem. Odpad pujde od vany a umyvadla DN 70. V hornim patre to bohuzel nejde jinak vyresit. Jeste jsem nasel, ze existuje nejake odhlucnene potrubi. Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Předpokládám, že se nebude jednat o nijak dlouhý úsek potrubí. Proto bych použil velmi kvalitní odhlučněné potrubí typu Poloplast Polo-Kal 3S Ev. Rehau Raupiano. Instalace odhlučněného potrubí má však svá pravidla, specifické objímky s tlumením atd. Nevhodnou instalací lze vše pokazit.
Vedení kanalizace nad obytnou místností je tak jako tak krajně nevhodné.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mám zkušenost s vodorovným odpadem pouze ze sklepa (trubky bez izolace a odkryté) a slyšet to je poměrně dost. Ovšem, Vy to jinak stejně udělat nemůžete, tak při zaizolování odpadů (patrně takovou šedou pěnovou izolací) a pod podhledy, to vydržíte. Navíc, zřejmě voda odpadem bude procházet jen občas a ten pocit, že Vám teče na hlavu bude snad mírnější (že je pokoj ložnice neuvádíte - to by bylo horší). Zdravím!

hodnocení

0x

Pokud použijete odhlučněné trubky

triker.cz/...

za běžného provozu v domácnosti to nepoznáte. Večer, když budete usínat to trošku uslyšíte.

kalda
hodnocení

0x

Díky!

Ještě jeden dotaz, je vhodnější svislé potrubí ve stěně nebo pod podhledem?

Jistá možnost by byla ještě udělat svislý svod zdí a připojit se dole v podlaze, ale myslím, že svisle to půjde slyšet mnohem více než vodorovně pod podhledem, navíc to půjde obalit vatou. Uchycené viz:

Odpad v podhledu

Pod podhled ještě obložit protihlukovou vatou, pokud bude prostor.

krtek66

Všechno co jde zasekat do zdi...

mytrix*

Pokud se rozhodnete pro nějaký systém odhlučněných trubek (je celkem jedno jaký, všechny vykazují podobné vlastnosti), tak rozhodně takovou objímku použít nesmíte, jinak tam rovnou dejte obyčejné trubky.

Každý odhlučněný systém trubek má vlastní úchyty a ty byste měl i použít.

kalda

Potrubí bude od pipelife Master 3 bohužel prodávají pouze potrubí bez úchytek. A od známého jsem dostal nějaký zbytek izolace TUBEX SONIK 110. Úchyty chci šroubovat přes tuto izolaci pro zmenšení přenosu hluku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]