Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jak moc je hlucny odpad v podhledu? Hledal jsem podobne tema, ale nikde nic. Delame rekonstrukci domu a budeme mit koupelnu nad pokojem. Odpad pujde od vany a umyvadla DN 70. V hornim patre to bohuzel nejde jinak vyresit. Jeste jsem nasel, ze existuje nejake odhlucnene potrubi. Diky
Dobrý den, mám zkušenost s vodorovným odpadem pouze ze sklepa (trubky bez izolace a odkryté) a slyšet to je poměrně dost. Ovšem, Vy to jinak stejně udělat nemůžete, tak při zaizolování odpadů (patrně takovou šedou pěnovou izolací) a pod podhledy, to vydržíte. Navíc, zřejmě voda odpadem bude procházet jen občas a ten pocit, že Vám teče na hlavu bude snad mírnější (že je pokoj ložnice neuvádíte - to by bylo horší). Zdravím!
Díky!
Ještě jeden dotaz, je vhodnější svislé potrubí ve stěně nebo pod podhledem?
Jistá možnost by byla ještě udělat svislý svod zdí a připojit se dole v podlaze, ale myslím, že svisle to půjde slyšet mnohem více než vodorovně pod podhledem, navíc to půjde obalit vatou. Uchycené viz:
Pokud se rozhodnete pro nějaký systém odhlučněných trubek (je celkem jedno jaký, všechny vykazují podobné vlastnosti), tak rozhodně takovou objímku použít nesmíte, jinak tam rovnou dejte obyčejné trubky.
Každý odhlučněný systém trubek má vlastní úchyty a ty byste měl i použít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.