Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou značku kondenzačního kotle koupit

Od: lupek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den přátele poraďte jakou značku(od jakého výrobce) plynového kondenzačního kotle koupit.Mam dobře fungující samotížný systém s větším objemem vody a 420 článku klasických plechových radiátorů.. Samotíž chci zachovat. protože do okruhu topení bude zapojen nový založní kotel , který bude zplynovací na dřevo. V podstatě mi jde oto od jakého výrobce KK koupit zda tuzemská produkce nebo zahraniční , jde mi o spolehlivost rozumnou cenu kotle i ND a dostupnost servisu Řemeslnicí mi nabízejí určité značky ale ja bych potřeboval nezávislou radu, Instalační firmy často od výrobce kotlů dostávají různé bonusy a tak chtějí prodat to co nejvíce vynese. Je pravdou ,že po 2022 samotížné systémy nebudou moci být provozovány u kotlů na tuhá paliva. Děkuji za Vaše věcné rady. Zdraví Lupek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Nevím, jestli se ti podaří sehnat kondenzační kotel, který nepotřebuje vrtuli (čerpadlo). Ony jsou asi už navrženy tak, že bez vrtule nefungují (mají moc tenké trubičky a kladou průtoku vody velký odpor). Nekondenzační plynové kotle na samotíž jsou (a stále se vyrábějí a prodávají, už to tu několikrát bylo). Navíc kondenzační režim je jen asi do 55 C a to teprve začíná pořádně běhat samotíž.

lupek
hodnocení

Přatele snad mi někdo potradi jaky ten KK koupit

figurek*
hodnocení

0x

mohl byste připsat jaké značky vám nabízí řemeslníci? Já kondenzační kotel s režimem samotížky neznám. Všechny mají oběhové čerpadlo.

Problém je ten, že když vyměníte samotížný kotel za kotel s oběhovým čerpadlem, změní se vám směr a rychlost proudění v potrubí a pak se může stát, že některé radiátory přestanou topit.

hodnocení

0x

dobrý den nepíšete jak máte vysoký dům a tudíž tlak v soustavě aby vám kotel vůbec sepl a neházel chybu nízký tlak tak musíte mít min 0,8 tzn 8m vodního sloupce nad kotlem jestli máte mín musíte at chcete nebo ne přejít na uzavřený okruh i když nechápu proč se mu bráníte vyhoí se expanz na pudě expanzomat se přidá ke kotli a je to jinak kotel za mě třeba termona immergas viesman

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]