Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena žárového zinkování

Od: petrd77® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

Může mi prosím někdo napsat, zda je cena při žárovém zinkování počítána za kilo materiálu, nebo za rozdíl vah před a po zinkování?

tj. mám materiál o váze 1000kg a cena za zinkování je 20kč, tedy zaplatím 20 000kč, nebo před zinkováním měl materiál 1000kg a po zinkování 1100kg, tak zaplatím rozdíl ve váze tedy 2000kč?

Díky za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dvr
hodnocení

2x

Vždy za hmotnost materiálu tj. vaše první varianta.

hodnocení

No tak to je teda raketa...

izaji

Každá sranda něco stojí.

Já teď nechal dělat u zámečníka závěsné vrata a materiál na výrobu + výroba byla levnější, než to zinkování.

Ale v mém životě už to nezrezne, takže to za to stojí.

krtek66

Záleží jak kde...! Já když si volal do x zinkoven v okolí ať už žárových nebo galvanických tak nebyli schopni ze sebe vyhrkat cenu. A to jsem se ptal jestli je to od kila nebo rozměru. Odborníci na slovo vzatí. A to nebyli žádní garážnici, ale velké firmy. Vždycky jenom..."dovezte to a my vám dáme cenu"

dvr
Myslis ze se ti nekdo bude delat s tunou zeleza za 2000? Kde zijes prosimte
@krtek jsem z oboru a presne jak popisujes vola kazdy. Kazdy chce cenu aniz bysme dily videli a idealne to chteji jeste dnes. Optimalni je dorucit vykresy, rozmery a hmotnosti dilu pak se da urcit cena. Po telefonu se ti s tim nikdo nebude pocitat. To neni jako vymena oleje u auta. Navic kazdy druhy ti rekne ze dil ma 5 kg ty mu reknes cenu a on prijede a dil nema 5 ale 15 kg. Takze asi tak
krtek66

dvr: jen taková ironická poznámka...je zajímavý, že nikdo tady z těch řemeslníků nezvládne cenu po telefonu za cokoliv, ale já jako stavař cenař musím znát ceny všeho a pokud možno jen podle textu...a když se zeptám na upřesnění tak dostanu odpověď..."oceňte standard"...takže tak...ti lidi co volají po telefonu jako třeba já chtějí znát orientační cenu v nějaké toleranci od do ne přesnou na desetník...a když neznám váhu nebo rozměry asi těžko nco takového dodám...většinou jsem limitovaný jen fotem..a kdybych každému takovému řemeslníkovi vozil ty věci na ukázku tak nedělám nic jiného než jezdím a prodrbu na tom ještě víc...pro mě osobně je takové cenění otázkou prestiže a zkušenosti firmy...proto třeba nemám rád automechaniky...ten ti řekne cenu až po co si nahrabe hodiny..

hodnocení

dvr: Myslím nemyslím. Jako 16 letý kluk jsem dělal v jedné zinkovně brigádu. Ano je to sice 12 let, ale jen pro tvoji informaci. Tunový předmět může být menší než 200 kilová konstrukce. A pro tvé upřesnění jsme se právě v 90% případů nejvíc srali s lehčíma věcma, jako třeba se svářenýma paletama a gitterboxama. Tam se totiž dělalo vše růčo. Takže když se to vyndalo jeřábem ze zinku, tak se to ručně ještě horký muselo pilovat pilníkem v místech kde byly kapky a podobně... A na takovým materiálu bylo daleko víc zinku než na jednoduchý těžký konstrukci nebo obrobku. Proto ta otázka, za co se platí. Tam se tehdy vážilo před zinkováním a po zinkování. Nemít tu zinkovnu daleko, zavolám tam a zeptám se jich a nechám to tam udělat. Ale kvůli vzdálenosti řešit nebudu a sháním něco blíž

hodnocení

0x

Väčšinou sa platí za celkovú hmotnosť po zinkovaní = Vaša oceľ + zinok.

krtek66

otázkou je o kolik ta vrstva zinku zvýší hmotnost zinkovaného dílu

hodnocení

0x

V roce 2016 jsme dělali v Deštné kde je jedna ze zinkoven Signum tak jsem se tam ptal na cenu zinkování a bylo mi řečeno -1 kg vašeho materiálu = 20 korun za pozinkování.

Ale možná dělají nějaké slevy.

hodnocení

0x
U toho zaroveho zinku je na houby to, ze clovek dela nejake vetsi konstrukce, dava si zalezet at je vse rovne a ono se to ze zinku vrati cele pokroucene. Bych se na to vyprdnul a radsi koupil kvalitni barvu. Jinak na nejake drobnosti ok.
izaji

To že se ti to zkroutí, za to může špatné svaření, kterým vytváříš pnutí v konstrukci a následným žárovým zinkováním pouze pnutí uvolníš, proto se ti to zkroutí.

Kamarád je zámečník, který vyrábí především žárově zinkované konstrukce a nic se mu nekroutí.

Tak to nemas pravdu. Leda ze by v 300 i profilu bylo zvlastni pnuti. Ale nerikam ze to tim neni. Vzdy se ten matros pohne. Cim vetsi plocha, tim je to horsi.
izaji

Při tavném svařování dochází v materiálu k obrovskému vnitřnímu pnutí, které když přesáhne určitou mez, tak dojde k deformaci. Nedávno jsem rovnal svárama mírně ohnutou traverzu a povedlo se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]