Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozumím tomu tak, že stříška svou vahou zatlačuje (zřejmě malé) podložky do polystyrenu (má snahu se naklánět vpřed). Zkusil bych mezi polystyren (fasádu) a stříšku vložit dostatečně velkou a hlavně pevnou desku (rozloží se váha stříšky, resp. tlak na fasádu) a šrouby vést tou deskou (fasáda, deska, stříška, podložky, matice). Deska by měla být odolná počasí (např. cetris). Zdravím!
faltak - ohýbá se to z důvodu, který jsem Vám již napsal (polystyren je měkký - musíte rozložit ten tlak stříšky přes tvrdý podklad).
Na závitovou tyč nasadit kusy trubky (třeba vodovodní, ale ne z plastu), které projdou izolací až na pevnou zeď, ty bodou sloužit jako podložky a zabrání tomu aby se body vmačkávaly do zateplení. Vlastně video na příspěvku přede mnou to řeší právě tak, koukl jsem na něj až co jsem napsal tuto radu![]()
tyhle vnější nástavce, stříšky, držáky a příprtky se mají montovat na zateplovací montážní součástky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.