Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořadí (schéma) zapojení vodních filtrů

Od: mariand* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit v jakém pořadí zapojit sestavu filtrů a expanzní nadoby. Mám vrtanou studnu, voda dovedená až do sklepa.

Zapojit tak jak je to na obrázku anebo něco změnit? Je nutný ten mech. filtr 5 mikrónů před UV lampou?

Předem děkuji za rady

Pořadí (schéma) zapojení vodních filtrů

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A to schéma zapojení Vám navrhoval kdo? Vhodnost filtrů, jejich velikosti..atd.? Ten by Vám přece měl říct, jak to správně má být zapojeno a proč. Jistě, jde to zapojit i jinak...nad UV bych se zamyslel...přidal bych by-passy.

mariand*
hodnocení

by-passy samozřejmě budou, je to narychlo namalované. Jinak co a jak nakoupit mi radil známý, ktyrý s tím má zkušenosti, bohužel je momentálně mimo ČR a nedaří se mi ho kontaktovat.

Co se vám nezdá na UV lampě? je tam kvůli mikrobiologickému znečištění vody...

Ano, vím k čemu je UV lampa. Jen i mezi odbornou veřejností se objevují názory, že UV lampa není 100%, resp. že časem se její výkonnost (účinnost) snižuje a pokud je UV lapma konstrukčně špatně navržena, může tam dokonce paradoxně docházet k množení bakterií a mikroorganismů.

mariand*
hodnocení

cistavoda.cz/... - Tuto UV lampu mám, sice objednanou jinde ale tento typ, snad bude fungovat dobře.

Asi bych si pro jistotu během prvního roku provozu nechal udělat rozbor.., ať se ujistíte, že vše funguje jak má..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]