Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad pračka a sušička

Od: leonidas76* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, existuje prosím nějaká rozdvojka na syfon z obrázku (nasazovací), kterou bych mohl použít pro pračku a sušičku nebo musím koupit nový sifon šroubovací, na který pak nasadím šroubovací rozdvojku?

Tenhle sifon je mi v tomtot případě asi k ho.nu :)

A asi se nepletu, že by ta rozdvojka měla mít zpětné klapky, aby když vypouští pračka, tak aby nešel odpad do sušičky. Je to tak?

Díky.

Odpad pračka a sušička

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pro sušičku nepotřebujete sifon. Doma mám u pračky stejný sifon jako je na obrázku a odpad ze sušičky mám volně strčený přes kolínko do odpadního potrubí. Když pračka vypouští, nejde mi nic ani do toho kolínka (předpokladem je neucpaný odpad), natož do sušičky. Takže nevymýšlejte rozdvojky se zpětnými klapkami a řešte to úplně jednoduše.

doplněno 12.03.19 14:07:

@ferax: Promiň, ale ten článek je pro zasvěceného trochu k smíchu*smich*

doplněno 12.03.19 14:18:

@leonidas76: Nejde o kolínko. Ten sifon určitě nemáš napevno ve zdi. Pak stačí udělat prodloužení, přes které připojíš ten sifon do zdi a v tom prodloužení uděláš vstup pro odvod kondenzátu ze sušičky. To prodloužení (průměr 32mm) koupíš jako odpadní trubku v potřebách pro instalatéry a délku upravíš. A klidně můžeš použít i tohle.

Nevím co je k smíchu, ale to zmíněné dvojité kolínko funguje dobře.

leonidas76*
hodnocení

jenže já tam asi to kolínko jen tak nedám. ten stávající sifon je svařený plast s potrubím. takže bez zásahu do toho to asi nepůjde

hodnocení

0x

15 vteřin hledání, stačí se snažit. Zde.

leonidas76*
hodnocení

asi uz jsem na to prisel .. koupim redukci z prevlecneho nahubku na vnejzi zavit a pak tuhle rozdvojku ...

alcaplast.cz/...

jen doufam, ze ty zpetna klapky budou fungovat ... a rekl bych, ze by mely byt i v tech samotnych spotrebicich .. ale na to se neda spolehnout ...

Odpad pračka a sušička #2
re4zon
Tak hodne stesti, snad to bude fungovat. Ja zkousel nekolik reseni vc. tohoto a vzdycky mi sla voda do susicky, klapka to neudrzela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]