Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radiátory hřejí málo

Od: wito odpovědí: 11 změna:

Zdravim, chci se optat zda nevíte někdo jak vyřešit máo topící radiátory.. zkoušel jsem je odvzdušňovat.. ale žádná pára nešla ven.. pouze voda. Radiátory jsou pouze vlahé.. určitě by měli topit víc. Bydlím v 12 (posledním) patře panelového bytu 2+1. Díky za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vy s tím těžko něco uděláte...to musí správce domu, dodavatel tepla...atd.

Na druhé straně.., není jisté, že máte pravdu. Jak víte, že teplota radoátorů (resp. vody v nichú je malá? Na jaký stupeň máte termostatické hlavice? Kolik stupňů máte v pokojích? Dělá to u všech radiátorů, nebo jen někde? Jak dlouho tato situace trvá? Sousedi mají jak teplé radiátory?

wito
hodnocení

termostatické hlavice mám samozřejmě na 5tý stupeň když mi radiátory nehřáli.. a ano všechny radiátory jsou na tom stejně
tak teplotu vody jsem neměřil.. ale když jsem zkoušel odvzdušnit radiátory tak voda horká opravdu netekla

hodnocení

2x

Pokud je teplota nízká, mohl by být problém např. s oběhovým čerpadlem, nebo přiškrceným ventilem na patě domu.

hodnocení

2x

Radiátory mají vytopit danou místnost na požadovanou teplotu danou normou ev korigovanou uživatelem. Jako druhý vznesudotaz - jaká je teplota v místnostech?

hodnocení

0x

Začal bych tím, že bych šel k sousedovi na patře, jakou on má teplotu, pak soused pod Vámi.

Podle výsledku pak hledat další řešení.

Jen pro usmání, volali z provozovny, že jim netopí topení. Stačilo více otevřít radiátory.

hodnocení

0x

Radiátory mají vytopit danou místnost na požadovanou teplotu danou normou ev korigovanou uživatelem. Jako druhý vznesu dotaz - jaká je teplota v místnostech?

panda*
hodnocení

0x

Když je venku nad 10 st., tak i radiátory méné hřejí. Na 3 skoro vůbec a na 5 slabě. Tak to máme u nás. Jak klesne venkovní teplota, radiátory se zase rozehřejí.

wito
hodnocení

Takže společnost reguluje sama "sílu" topení? Já když jsem bydlel v podnájmu tak regulace byla zcela na mě.

dodavatel pošle teplotu vody, s ohledem na teplotu venku.

karel556*
hodnocení

0x

Jen pro upřesnění: z radiátoru jde pouze voda, protože ta je topným médiem, ne pára.

hodnocení

0x

Pro posouzení problému je také důležité zjištění, zdali jsou radiátory teplé nahoře i dole. Rozdíl těchto teplot by neměl být velký, jinak by mohlo jít o poruchu cirkulace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]