Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná dvířka na elektroměr

Od: tekko odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám hodně atypické rozměry skříně s elektroměrem, venku pod střechou a nepodařilo se mi sehnat hotová dvířka, rozhodl jsem se je vytvořit sám, přestože jako absolutní matér (stolář mi udělal nabídku za 8000Kč). Prosím o rady, kde koupit materiál, jaký pant...vše aby to bylo co nejsnadnější k montáži a výrobě. Chtěl jsem původně dvířka vytvořit ze spárovek, například zde: marusik.cz/...

Někde jsem ale četl, že pokud se použije jenom holá spárovka, dvířka se pokroutí rychle časem. Jak na to svépomocí a co nejsnadnějí, nějaký návod pro amatéra? Tipy na postup nebo obchod s materiálem? Preferuji dřevo. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Spárovka je skutečně nevhodný materiál, pokud ty dvířka budou vystavena povětrnosti.

Když už trváte na co nejjednodišším provedení, zkuste si u nějakého výrobce kuchyní sehnat odřezek biodesky, nejlépe dub.

biodeska.cz/...

To je překližovaný materiál, pokud to opatříte takovou povrchovkou, aby do toho nešla voda, vydrží to dlohá leta. Já z toho mám udělanou tabulku domovního čísla, je tam snad 20 let, chce sice přelakovat, ale je v pořádku.

vilik*
hodnocení

0x
Já sehnal kousek neprůhledného komůrkového polykarbonátu, olištoval kouskem dřevěné lišty z potřeb pro kutily a na to z rubové strany nalepil 4 magnety. Vevnitř jsou našroubované kovové dorazy z L profilu, které tvoří rám, na který se magnety zacvaknou.
Za pár korun.
Jestli preferujete dřevo, dá se místo polykarbonátu sehnat voděodolná překližka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]