Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám hodně atypické rozměry skříně s elektroměrem, venku pod střechou a nepodařilo se mi sehnat hotová dvířka, rozhodl jsem se je vytvořit sám, přestože jako absolutní matér (stolář mi udělal nabídku za 8000Kč). Prosím o rady, kde koupit materiál, jaký pant...vše aby to bylo co nejsnadnější k montáži a výrobě. Chtěl jsem původně dvířka vytvořit ze spárovek, například zde: marusik.cz/...
Někde jsem ale četl, že pokud se použije jenom holá spárovka, dvířka se pokroutí rychle časem. Jak na to svépomocí a co nejsnadnějí, nějaký návod pro amatéra? Tipy na postup nebo obchod s materiálem? Preferuji dřevo. Děkuji.
Spárovka je skutečně nevhodný materiál, pokud ty dvířka budou vystavena povětrnosti.
Když už trváte na co nejjednodišším provedení, zkuste si u nějakého výrobce kuchyní sehnat odřezek biodesky, nejlépe dub.
To je překližovaný materiál, pokud to opatříte takovou povrchovkou, aby do toho nešla voda, vydrží to dlohá leta. Já z toho mám udělanou tabulku domovního čísla, je tam snad 20 let, chce sice přelakovat, ale je v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.