Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva na topeni

Od: janicka odpovědí: 6 změna:
Dobry den, prosím o radu, priel maloval pokoj obycejnou barvou a chtel vylepsit topeni a natrel i to litonove, aby vypadalo lepe. Jenze barva strasne smrdi uz 3tydny, barva nebyla urcena na.topeni, musi se tedy oskrabat a natrit barvou na topeni primo nebo se to vypali nebo jak toto resit. Mame 14denni miminko a nemuzeme spat v tom smradu. Dekuju moooc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nakoniec sa vypali, ale par tyzdnov to este potrva. Vo Vasom pripade by som to asi riesil radikalne. Mamu s novorodencom poslat k babicke. A bud prestahujte izbu, pripadne ak mate rovnaky (nenatrety) radiator v inej miestnosti, tak ich vymente. Ak nie, tak ho vymenit za novy odpovedajuceho vykonu.

hodnocení

0x

Existují sice speciální barvy na topení, ale ty smrdí stejně, jako ty obyčejné. Pár radiátorů jsem v životě už bez problémů natřel, vždycky běžnou syntetickou barvou. Váš přítel udělal chybu, že natíral radiátor v topné sezóně. Barva sice na horkém radiátoru rychle povrchově zaschne, ale o to déle při zahřátí smrdí. Ten smrad časem zmizí, je to jen otázka času. Dobré je nějakou dobu udržovat teplotu radiátoru na nezbytně nutné minimální výši a dostatečně větrat.

Jak to působí na mimino ale netuším. *nevi*

doplněno 10.03.19 11:09:

ferax - "Co to je obyčejná barva?"

No jo, vůbec mě nenapadlo, že by někdo natíral radiátor "primalexem". Takže běžnou barvou jsem samozřejmě myslel barvu syntetickou (případně podobnou).

Mimochodem - ten primalex by nesmrděl ;).

Nejde o tebe, ale nevíme, co tou obyčejnou barvou myslí tazatelka. A ten Primalex by asi na radiátoru moc nevydržel, po omývání vlhkým hadrem, by myslím šel dolů.

@magdon - taky jsem doteď netušil, že jsou barvy na zeď, které mají přímo ve specifikaci možnost nátěru topení. Ale zrovna hledám barvu do kuchyně a narazil jsem u Duluxu v popisu, že barvu lze použít i na nátěr topení, protože má teplotní odolnost až 90st. Tak ti taky rozšířím obzor, ať v tom nejsem sám :).

re4zon
hodnocení

0x
Jestli to natiral interierovou barvou, tak to pujde rejzakem a vodou, pripadne piskem dolu. Jestli nejakou jinou,tak bych radsi vymenil radiator nez se s tim patlat. Ja topeni natiral balakrylem a nesmrdelo vubec nic, ani trochu a drzi to uz 6 let jak cert.

hodnocení

0x

Co to je obyčejná barva? Barva na stěny je přeci úplně jiná, než barva na kov. To nelze použít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]