Nejste přihlášen/a.
Existují sice speciální barvy na topení, ale ty smrdí stejně, jako ty obyčejné. Pár radiátorů jsem v životě už bez problémů natřel, vždycky běžnou syntetickou barvou. Váš přítel udělal chybu, že natíral radiátor v topné sezóně. Barva sice na horkém radiátoru rychle povrchově zaschne, ale o to déle při zahřátí smrdí. Ten smrad časem zmizí, je to jen otázka času. Dobré je nějakou dobu udržovat teplotu radiátoru na nezbytně nutné minimální výši a dostatečně větrat.
Jak to působí na mimino ale netuším.
ferax - "Co to je obyčejná barva?"
No jo, vůbec mě nenapadlo, že by někdo natíral radiátor "primalexem". Takže běžnou barvou jsem samozřejmě myslel barvu syntetickou (případně podobnou).
Mimochodem - ten primalex by nesmrděl .
Nejde o tebe, ale nevíme, co tou obyčejnou barvou myslí tazatelka. A ten Primalex by asi na radiátoru moc nevydržel, po omývání vlhkým hadrem, by myslím šel dolů.
@magdon - taky jsem doteď netušil, že jsou barvy na zeď, které mají přímo ve specifikaci možnost nátěru topení. Ale zrovna hledám barvu do kuchyně a narazil jsem u Duluxu v popisu, že barvu lze použít i na nátěr topení, protože má teplotní odolnost až 90st. Tak ti taky rozšířím obzor, ať v tom nejsem sám .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.