Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový rozvod - je potřeba projekt?

Od: nestastnik® odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

potřebuji ve svém domě udělat nový rozvod plynu (v mědi).Známý však říkal,že na to musí být projekt,je to pravda?Pokud ano,kdo by mě ho vypracoval?Podotýkám,že se jedná de facto o výměnu starého potrubí za nové.

Díky za rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Možná by to šlo vyřešit jednoduše tak,že to udělá člověk,který má oprávnění na plynařinu.Pak požádáš o revizi plynových rozvodů a s tím papírem jsi z obliga,kdyby došlo k prů..u.

JABRAKA

hodnocení

Výborně,JABRAKA,to mě nenapadlo,to asi bude nejlepší.Díky za tip!*smich*Ještě tento týden to zkusím oběhat.

hodnocení

1x

Nový celý rozvod plynu, nebo výměnu poškozené části?

Až zjistíte co je vše potřebné tak s Vámi šlehne, páč právě absolvuji druhou přípojku do domku. To je asi 60 listů papíru!

Od živnostenského listu revizáka, přes tlakovou zkoušku, kopii oprávnění svářeče...

se nějak musí uživit

hodnocení

No jedná se o výměnu,prostě vytrhám z baráku staré trubky a dám nové v mědi.Nebudu to dělám sám,dám to člověku,co mi dělal rozvody ústředního topení.

celp*

Podívejte.Bez projektu.Odborného pracovníka .Revize.Si koledujete o průser.Může se z toho vyklubat i obecné ohrožení.S hořlavými plyny není žádná sranda.Ten borec co Vám dělal topení to ani nesmí oficálně udělat ikdyž nepochybuji o tom,že je to šikula i s oprávněním.

hodnocení

Pravda,je to vo hubu.Právě jsem mluvil se svým nadřízeným,dělal totéž u sebe v domě,měl projektanta a odbornou firmu,ten něco namaloval,firmě se to nelíbilo,že tam jsou chyby,tak to zas předělával,pak zas k tomu měl výhrady revizák,prostě napakovali se na tom všichni a to měli kulatá razítka "odbornosti",akorát vedoucího to stálo asi 50.000kč.Poměrně drahá sranda za vytažení potrubí od hodin do přízemí a patra ke sporákům a karmě...

adrasion*
hodnocení

1x

Vážený pane! To co vám radí ostatní jsou bludy. Netuším, kde žijete, ale v každém případě nový projekt plynovodu Vás nebude stát víc jak 5 000 Kč.

Postup je následující:

1. Projektant Vám naprojektuje nové rozvody plynu. V projektu určí nové dimenze potrubí, způsob vytápění, typ kotle atd atd.

2. Projekt vezmete a odnesete na plynárny ke schválené. Jestliže neznáte žádného projektanta plynu jděte na plynárny jako první oni vám doporučí takového, se kterým spolupracují a nebudete mít žádný problém

3. Najměte si realizační firmu, která má oprávnění na středotlak a nízkotlak. Součástí objednávky si nechte od nich udělat Výchozí revizní zprávu plynu. ta stojí kolem 2 500 Kč.

Kolaudace není zapotřebí, protože měníte starý rozvod za nový.

S pozdravem

Karel Černý www.rekkom.cz www.adrasion.cz

doplněno 01.12.09 06:52:

tím bludem jsem myslel nick "jabraka".

jabraka*

Karle,je jasné,že jako zástupce firmy ani nesmíš hájit jiný postoj.Ale ty jsi na jiné pozici,než lidi,pro které je 5000 dost peněz.Tak se snaží,aby to stálo co nejmíň.Vyhnout se logicky výdajům na byrokracii,a udělat to co nejbezpečněji.Je jasné,že dnes je řada firem,které si z bezpečnosti dělají důl na prachy.Mám své zkušenosti s akcí RADON.

JABRAKA

hodnocení

5.000kč není málo,ale budiž.Ale hlavně ta realizační firma asi bude drahá ,alespoň když jsem si nechával dělat cenové nabídky na rekonstrukci topení,tak to byly palby,to bylo k zblití.Nakonec jsem to pořídil za poloviční cenu a ještě to bylo o týden dříve hotové.

jabraka*
hodnocení

0x

Ten,kdo to plynové potrubí bude realizovat,musí dodržet mnoho přísných předpisů.I to staré potrubí jim nemusí vyhovět.Nejlépe by bylo se obrátit přímo na plynaře,kteří to budou realizovat.

JABRAKA

stany*

Souhlasim s Jabrakou, jeste doplnim, ze bude potreba i stavebni povoleni, ale po domluve s plynari si to jsou schopni zajistit sami, pokud natrefite na schopne lidi...

hodnocení

0x

ano, nový rozvod plynu potřebuje odborného projektanta, tj. projektanta TZB (tech. zařízení budov) většinou to je projektant rodinných domů a pod. staveb. Měl by být autorizovanou osobou, a měl by Vám zajistit k projektové dokumentaci i potřebná souhlasná stanoviska organizací. Předpisy se neustále obnovují, to co platilo dříve již může být dnes jinak, tzn. že potrubí se bude moct vést třeba jiným vhodnějším způsobem a pod. "Na kartu" pouze výměny materiálu potrubí bych nesázel. Samozřejmě záleží na složitosti a konkrétní situaci vedení potrubí Pokud tam máte jednu trubku délky 2m od plynovodu ke kotli, asi by postačila opravdu jen výměna odborným servisním technikem.

hodnocení

Díky za odpovědi.Moc jste mne nepotěšili:(No pokud by ten projekt a veškeré náležitosti byly v řádu tisíců kč,tak to budu muset udělat bez nich...

projekt jako takový minimálně s cenou od 2.000 spíše počítejte více . . . ale cenu Vám odborníci řeknou i zdarma pokud se budete dotazovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]