Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit gumové těsnění u pračky

Od: jana222® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Prosím neporadí někdo zaručený tip jak vyčistit gumový límec těsnění dveří pračky.Pravda moje chyba trochu jsem to zanedbala ted už to asi ani nepujde.Všechno jsem pod ohrnutým límcem tak nějak vyčistila kartáčkem vše hrubé je pryč ale na gumě zustávají černé fleky viz foto.Nechci to zase ale dřít na sílu abych gumu nepoškodila a neměla vyděláno i z ruzných chemických přípravku se tam bojím něco pořádně dát nevím co se na gumu může a co ne.Zkoušela jsem prát na 95 st nejdřív sodu pak znova ocet.Pak čistit trochu Savem,Jelenem,Sodou a něčím na nádobí.Největší černota trochu povolila ale celkově výsledek nic moc...jak píšu bojím se pořádně "přitlačit" ono je to i těžko dostupné a hlavně co na to,Nebo to nechat být oželet parádu at fakt neudělám víc škody než užitku,Díky

Jak vyčistit gumové těsnění u pračky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

je to způsobenou vodou co neodtekla z límce a zplesnivěla tam, některé pračky to mají vyřešené lépe, jiné hůře..

hahanaj*
hodnocení

0x

Pokud to chceš mít skvělé- jedině vyměnit celý límec. Holt tam dlouhou dobu zůstávala voda ...guma je už narušená

hodnocení

0x

Teď jste mne vyděsila, protože jsem nikdy límec u pračky nezkoumala, tak jsem se šla podívat. Pračku mám víc jak deset let. Ale já mám límec vevnitř čistý. Žádné fleky tam nemám. Není to třeba materiálem toho límce? Tohle černé máte kolem dokola, nebo jenom na tom místě dole? Já bych to asi ničím nedřela. Teď jste to umyla, víte, že to je čisté, tak to nechte tak a asi musíte pokaždém praní kontrolovat a vysušit. Nebo vyměňte celý límec. Jak dlouho máte tu pračku? A nebarvila jste tam třeba prádlo? To také lidi dělají, tak jestli to není jenom obarvené.

hodnocení

0x

Pokud jste to vyčistila těmi prostředky co píšete, tak, pokud je guma dobrá, tak už to neřešte. Fleky jsou sice od plísně, ale tu už jste zlikvidovala. Perte dál a po praní zkontrolujete, zda nezůstala voda v tomto místě, případně ji vytřete. Pokud budete prát často, plíseň se neobjeví. Pokud by byly přestávky delší a voda zůstala, mohlo by se opakovat. Odtranění je možné pouze výměnou manžety. Pokud předpokládáte využívání pračky ještě i na delší dobu, není od věci, mít tuto manžetu do rezervy. Občas se poruší a je nutno ji vyměnit. Většinou se dá na netu sehnat jako ND, případně přes servis.

hodnocení

Děkuju všem za komentáře.Je to jak píšete,černota je ve spodní části a trochu na dolních bocích límce.Tak jak píšete po vyprání zůstává v těchto místech voda která je ukryta za hranou těsnění a tvoří asi plísen.Bohužel za celou dobu co AEG mám cca 12 let(jinač pere výborně) mě nenapadlo límec odkrýt...Moje chyba samozřejmě.Co se týče čištění nyní já to moc nečistila protože jak jsem psala se bojím do toho pořádně "máknout".Dala jsem si jen na hadřik malinko Sava a zkoušela asi 20 vteřin šolíchat to je asi málo že?.Je mi jasné že 100% čisté to už nebude ale nepokazím nic když tam to Savo do těch míst nastříkám a nechám třeba 20 minut působit?nebo déle,méně?pak setřít?

děkuju

jabraka*

Doporučuji gumu po vyčištění a desinfekci přestříkat silikonovým olejem.V lídlu jsem v pátek viděl nabídku řady sprejů.I ten silikon.Obnoví povrch gumy.další usazeniny pak už nehrozí.

JABRAKA

111®
hodnocení

0x

silikonocý olej z Lidlu co doporučuje @jaraka: je na prd, to není silikon ale nějakej šmejd co se odpaří. Buď si kupte opravdu silikonový olej, nebo vám bohatě pomůže obyčejný glycerín na ruce. v minulosti se guma ničím jiným jak glycerinem neošetřovala

hodnocení

OK rozumím a mohu tedy na 20 minut gumu prostříknout savem proti plísni nebo prostříknou hadr a vložit na 20 minut do gumového límce?není to nějaká žíravina?Myslím že není protože je to i v plastovém obalu ale radši se ptám.

díky

111®
10.03.19 11:13

můžete

hodnocení

OK rozumim a ještě... nebude se bud ten glycerin nebo silikonový olej pak při praní uvolnovat do vody a prádla? přeci jen předpokládám že obojí je asi nějak mastné

děkuju

111®
hodnocení

0x

nebojte, natřete, necháte 15 minut a přebytek setřete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]