Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemá prosím nikdo radu jak nebo kde sehnat v praze ubytování se zvířaty. Mám psa a kocoura. jsem po rozchodu, pracující a 2 měsíce nemužu nic sehnat. Začínám být zcela bezradná. Zvířat se nevzdám je to moje všecno ale přece nemužu bydlet v autě. Nemá někdo nákou radu řešení. Jsem ochtná platit za pokoj až 9,000 ale se zvířatky.
Dnes se shání podnájem velice špatně.
Neporadím, ale co koukám v Annonci a Seznamu na reality, tak je nouze nejen v Praze, ale i v širším okolí Středočeského kraje, ve vesnici nebo malém městě.
Takže se zvířátky si dejte inzerát - někde na vesnici, ve starším domku, jedna /dvě/ místnosti, u starších manželů, nebo jedné osoby. Možná výpomoc v domácnosti, na zahradě, odvoz, dovoz nákupu, pečovatelská služba a podobně.
Stejně tak chlapi nabízejí údržbu domu, zahrady.
Dávejte si sama inzeráty. U mých známých v Praze třeba byt 1+1 je okolo 15 tisíc korun. A to majitelé avizovali opět navýšení. Jeden člověk to již neutáhne. Kde máte trvalé bydliště? Podejte si tam žádost o přidělení bytu. Jednou se třeba karta obrátí. Mají jít nějaké peníze /miliarda/ na sociální byty.
A co jsem koukala na levný podnájem, tak to byly sklepní prostory. Děs a hrůza.
Opravdu velmi spatně. Obvolala jsem 30 ubytoven po celé praze. Neměli místo ani pro mě natož zvířata ty už neberou vůbec. A bydlení v pronájmu jsem psala asi na 10 inzerátu ale ty zvířata zktátka nechtějí. Pronajímala jsem si ještě dům na vsi na léto ale ted mi urad sdělil že mi pronájem neprodlouží že dům už je v havarijním stavu. Takže jsem bzt nerada chtěla opustit práci a odstehovat se teda tam, ale ejhle bohužel. A pronájem který jsem našla a kam jsem se měla přestehovat tak majitelka nakonec pronajala celý dům jen jedné osobě takže jsme skočili na ulici. Rodinu nemám 3 dny jsem ted u kamaráda ale tady to také déle nejde a jediný co mě zbývá je opravdu to auto. Přece nemužu kvuli bydlení přijít i o praci vždyt to je šílený co se na tom trhu děje. Vše je předražený a ted už nikdo neakceptuje ani zvířata. Vážně nevím co mám dělat. Celý den sedím netu a hledám a obvolám. všude to samé jen samé odmítnutí. Mám svojí práci ráda nechci se jí jen tak vzdát jen proto že nemám kam jít.
Dobrý den, myslím si, že chyba je v tom, že hledáte podnájem, resp. k pronájmu pouze jeden pokoj. Takový pokoj bude nabízen jako zařízený a těžko najdete majitele, který si bude přát možné poškození tohoto svého zařízení pokoje psem nebo kočičkou (on to zařízení chce použít i pro další nájemce po Vás). Takže, hledejte pronájem samostatného nezařízeného bytu, který si zařídíte a zvířátka budou eventuálně poškozovat Váš nábytek a Váš koberec - tam už bude majitel bytu možná vstřícnější. Ovšem, zřejmě bude problém, jestli najdete pronájem v ceně, kterou zde uvádíte (snad někde hodně daleko od centra Prahy). Zdravím!
arasi - rozumím. No, Praha je drahá a i když se za zvířátka zaručíte (že uhradíte případnou škodu), tak to nemusí stačit. A bydlení mimo Prahu, jak je to navrhováno v příspěvku níže, není pro Vás zřejmě atraktivní a přijatelné.
jojo zkouším obvoláno nejmín 20 -40 bytů . Nikde nechtějí zvířata. Už jsem měla rozjednáno se slečnou že by jí zvířatka nevadila ale nakonec pokoj přenechala, svému stálému zákazníkovi ze zamestnání co sháněl ubytování. Začíná to být kritická situace, v pondělí musím do práce a zvířata teda budu muset zavřít do auta. Nikdy bych si nepomyslela že se muže něco takového stát. Kamarád mě tu nechá jen po dobu než se vrátí ze zahraničí jeho přítelkyně což se vrací za 2 dny mají garsonku takže mužu být ráda že tu mužu aspon ted dispečerovat a neco shánět. Situace na trhu je skutečně otřesná. Už scháním ke koupi i maringotku a hledám pronájem pozemku. Opravdu už nevím co jiného dělat.
To je špatné to auto.
Někdo půjde okolo, všimne si a bude malér.
Zkuste na pár dní hotel pro psy, pro kočky. Nebo hledejte psí školku. V Praze je Seahawk.
Jinak si zadejte ,,služby,, a lidi také soukromě nabízejí pohlídání. I když ty ceny ... no komment.
Ale třeba budete mít štěstí na levnější okolo Vás.
Tak ona nemá na podnájem ale na psí hotel mít bude? Auto je řešením tak na měsíc, pak bude teplo a zvířata v autě nepřežijí. Já bych viděla jako řešení pronajímateli o vlastnictví zvířat prostě neříkat. O kočce nikdo vědět nemusí a pokud pes není uštěkaný magor, nemusí vědět ani o něm.
pb - proč by neměla na pár dní na hotel?
Dobrou práci má, 9 000 Kč je na bydlení víc než dost. Předpokládám, že když rozhodila sítě, že se poštěstí a něco jí vyjde.
Je to tragédie, že majitelé nasadili tak nehorázné ceny za bydlení, kdy jednotlivec neutáhne bydlení a musí na to být dva.
Co je pravda, tak pronajímateli nemusí vůbec říkat, že má zvířátka, nově si je totiž může kamkoliv vzít, nemusí to říkat dopředu. Paní /slečna/ je ale slušná a raději to oznámí, nemá cenu být potom stejně v nemilosti. To udělá leda nějaký šmejd.
------------------------------
Arasi, napadlo mě, když jsem prodávala na severu Čech byteček, tak jsem došla přímo do realitní kanceláře. Tam mi nabídli svoji známou studentku na pronájem, takže vím, že možnosti jsou i jiné.
Mají nabídky, se kterými nejdou na veřejnost do inzerátů. Doporučuji obejít pár realitek a tam se poptávat na pronájem malé chatičky od soukromníka, chatičky v zahrádkářské kolonii, přívěsu, chatičky v kempu. To bych viděla jako největší šanci, že něco budou mít v šuplíku právě pro Vás.
Kdybyste byla v hodně velké nouzi, tak bych Vám kocourka mohla nechat na pár dní u mě v místnosti, ale bylo by to separé. Došla bych za ním 3× denně, nakrmit, vyčistit, pohladit. Starám se již o jednu kočičku, ale je velice dominantní a jiné kočky nesnese, tak by nemohli být spolu. Je to vyzkoušené na 2 kocourkách.
Budu dle vás za zlou. Také mám psa, kočky atd, ale ve vašem případě by bylo zvířátkům lépe v útulku s tím, že byste je navštěvovala než je nechat zavřené v autě. Po práci se do toho auta zavřete s nimi? Budete ráno v práci v práci krásně vonět.
Je to vaše rozhodnutí žít se zvířaty. Také pronajímám, ale bez zvířat.
V budoucnu si hledejte práci kolem zvířat, kde mohou být vaši mazlíčci celodenně. Pak lépe seženete bydlení pro sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.