Nejste přihlášen/a.
Zakoupili jsme značkovou myčku na nádobí(AEG nebo Bosch). V návodu je psáno, že mikrovlnka nesmí být umístěna na myčce. Nepochopil jsem proč a docela mi to vadí, protože máme problém, kam mikrovlnku dát.Na druhé straně nestojím o poškození myčky. Dík za názory.
Zdravím. Mně napadá ještě jiný důvod, než mikrovlny. My máme myčku zabudovanou v kuch. lince, a když se domyje nádobí, je pracovní deska linky nad myčkou hodně teplá. Nemůže poškozovat to teplo z myčky (působící po dlouhou dobu při mytí) mikrovlnku? Výrobci myčky nechtějí poškozovat jiný spotřebič... Ida
Když je to v návodu, tak je to závazné. Třeba mohou elektroniku poškodit, nebo ovlivňovat vyzařované vlny. Pokud by vám to mělo vadit, je potřeba to řešit před nákupem spotřebičů, prozkoumáním vlastností a manuálu.
Doma máme samozřejmě mikrovlnku přímo nad myčkou. Myčku sice používáme občas (1krát za týden), ale že by ji mikrovlnka nějak ovlivňovala jsem si nevšiml.
Já bych normálně mikrovlnku nad myčku bez rozmýšlení postavil. Pokud bych chtěl mít klidnější spaní, tak bych pod mikrovlnku nebo nad myčku umístil tenký pozinkovaný (nebo nerezový) plech. Přes plech mikrovlny určitě neprojdou.
A české řešení je vyrobit nad myčkou poličku a na tu poličku umístit mikrovlnku.
Já opravdu myslím, že řešit negativní vliv mikrovln není to pravé, v tom nebude problém. To byste nemohl mikrovlnku postavit ani nad vestavnou troubu nebo třeba pračku . A navíc , kdyby z ní šlo tolik nebezpečných mikrovln, dávno by po tom skočila hygiena. Že by něco totiž škodilo jen elektrosoučástkám a ne člověku, tomu teda moc nevěřím. Kde je asi problém jsem již napsal v příspěvku výše.
Mikrovlnka je plechová bedna,která naprosto izoluje okolí od možností ozáření mikrovlnami.Také "vyvalení se par" při jejím otevření je absurdní,mikrovlnka má ventilátor,který většinu par vyhání plynule ven..Postavit mikrovlnku na myčku,nebo pračku by nemělo být na obtíž funkci jedné ani druhé.Ale přesto bych umístil MW na nějakou poličku.nad myčkou.
JABRAKA
A o jakou myčku se jedná? Zběžně jsem se podíval do návodu vestavné myčky AEG aeg.cz/..., a tam nic o mikrovlnce není.
To je pro mne novinka, páč již mnoho let mám mikrovlnku na myčce. I když otevřu horkou myčku, pára se nevyvalí na mikrovlnku, páč je menší jak myčka.
Tedy otevřu, nikoliv já, ale manželka.
Bin Ládine,
copak se může stát s mikrovlnkou? Nic. Ani při reklamaci to nemůže být problém, Kdo jste reklamovat mikrovlnku a ptali se na umístění?
Vraťte ji a kupte si tu samou přímo od výrobce bosch-home.com/.... Ten tam má teda jenom obrázkové návody, ale o mikrovlnce nikde ani zmínka.
V tom českém ještě zapomněli napsat, že může dojít k poškození čehokoliv kdykoliv a dokonce i kdekoliv a to nezávisle na tom, jestli myčku nainstalujete, nebo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.