Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být mikrovlnka na myčce?

Od: binladin® odpovědí: 19 změna:

Zakoupili jsme značkovou myčku na nádobí(AEG nebo Bosch). V návodu je psáno, že mikrovlnka nesmí být umístěna na myčce. Nepochopil jsem proč a docela mi to vadí, protože máme problém, kam mikrovlnku dát.Na druhé straně nestojím o poškození myčky. Dík za názory.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Problém nebudou mikrovlny, ale pára, která se může po otevření dvířek myčky vyvalit. Ale já to tak mám asi 6 let a nemám žádný problém.

rv*
hodnocení

2x

Podíval bych se do návodu v jiném jazyce. Překlady dělají často lidé, kteří neví, co píší.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Mně napadá ještě jiný důvod, než mikrovlny. My máme myčku zabudovanou v kuch. lince, a když se domyje nádobí, je pracovní deska linky nad myčkou hodně teplá. Nemůže poškozovat to teplo z myčky (působící po dlouhou dobu při mytí) mikrovlnku? Výrobci myčky nechtějí poškozovat jiný spotřebič... Ida

hodnocení

0x

Když je to v návodu, tak je to závazné. Třeba mohou elektroniku poškodit, nebo ovlivňovat vyzařované vlny. Pokud by vám to mělo vadit, je potřeba to řešit před nákupem spotřebičů, prozkoumáním vlastností a manuálu.

hodnocení

To, že třeba mohou elektroniku nebo třeba ovlivňovat vlny je jasné. Jenže právě to slovo třeba je problém. Mne zajímá proč se nemá mikrovlnka stavět na myčku. Nekritizuju výrobce myčky ani myčku.

hodnocení

0x

Doma máme samozřejmě mikrovlnku přímo nad myčkou. Myčku sice používáme občas (1krát za týden), ale že by ji mikrovlnka nějak ovlivňovala jsem si nevšiml.

Já bych normálně mikrovlnku nad myčku bez rozmýšlení postavil. Pokud bych chtěl mít klidnější spaní, tak bych pod mikrovlnku nebo nad myčku umístil tenký pozinkovaný (nebo nerezový) plech. Přes plech mikrovlny určitě neprojdou.

A české řešení je vyrobit nad myčkou poličku a na tu poličku umístit mikrovlnku.

hodnocení

0x

Já opravdu myslím, že řešit negativní vliv mikrovln není to pravé, v tom nebude problém. To byste nemohl mikrovlnku postavit ani nad vestavnou troubu nebo třeba pračku :). A navíc , kdyby z ní šlo tolik nebezpečných mikrovln, dávno by po tom skočila hygiena. Že by něco totiž škodilo jen elektrosoučástkám a ne člověku, tomu teda moc nevěřím. Kde je asi problém jsem již napsal v příspěvku výše.

jabraka*
hodnocení

0x

Mikrovlnka je plechová bedna,která naprosto izoluje okolí od možností ozáření mikrovlnami.Také "vyvalení se par" při jejím otevření je absurdní,mikrovlnka má ventilátor,který většinu par vyhání plynule ven..Postavit mikrovlnku na myčku,nebo pračku by nemělo být na obtíž funkci jedné ani druhé.Ale přesto bych umístil MW na nějakou poličku.nad myčkou.

JABRAKA

No, těžko se vyvalí pára z mikrovlnky směrem dolů na myčku ;) ale zkusil jste někdy otevřít čerstvě domytou myčku? To je ten důvod, proč se mikrovlnka nemá dávat na myčku. Vůbec nejde o ochranu myčky, ale právě mikrovlnky.
rv*

A televizor, notebook, ... se teda na myčku do těch par postavit mohou? Jestli ne, proč to výrobce neuvedl?

hodnocení

0x

Podle mne mikrovlnka myčce ublížít nemůže. A aby nebyla poškozena mikrovlnka párou a teplotou z myčky, se dá zabránit jejím umístěním v zadní části myčky, případně umístěním mikrovlnky na tepelně izolační podložku.

rv*
hodnocení

0x

A o jakou myčku se jedná? Zběžně jsem se podíval do návodu vestavné myčky AEG aeg.cz/..., a tam nic o mikrovlnce není.

hodnocení

0x

To je pro mne novinka, páč již mnoho let mám mikrovlnku na myčce. I když otevřu horkou myčku, pára se nevyvalí na mikrovlnku, páč je menší jak myčka.

Tedy otevřu, nikoliv já, ale manželka.

doplněno 10.03.19 11:01:

Bin Ládine,

copak se může stát s mikrovlnkou? Nic. Ani při reklamaci to nemůže být problém, Kdo jste reklamovat mikrovlnku a ptali se na umístění?

10.03.19 08:04
hodnocení

Může být mikrovlnka na myčce?
Může být mikrovlnka na myčce? #2
jabraka*

Určitě je vhodné dodržovat návody ke spotřebičům.Usnadňuje to reklamační řízení.

JB

To bude nějakej vadnej překlad, vůbec to nedává smysl.
Je návod i anglicky? Jak je to tam?
Slovensky: Pokiaľ nainštalujete mikrovlnnú
rúru nad umývačku riadu,
môže dôjsť k poškodeniu
mikrovlnnej rúry.
rv*

Vraťte ji a kupte si tu samou přímo od výrobce bosch-home.com/.... Ten tam má teda jenom obrázkové návody, ale o mikrovlnce nikde ani zmínka.

V tom českém ještě zapomněli napsat, že může dojít k poškození čehokoliv kdykoliv a dokonce i kdekoliv a to nezávisle na tom, jestli myčku nainstalujete, nebo ne.

hodnocení

0x

Mikrovlnku máme řadu let na myčce a problém nemá ani myčka, ani mikrovlnka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]