Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěl bych požádat naše kutily o radu - chtěl bych v panelákovém domě přepažit prostor, kde máme postel od prostoru, kde máme kuchyňský stůl. Šíře je asi 3,5 m, výška asi 220 cm. Napadly mne různé zašupovací dveře ale ty mně připadají docela drahé. Nevěděli byste o něčem jiném? Závěs manželka nechce. Děkuji a přeji hezý zbytek dne.
sestra má žaluzie-pruhy od stropu dolů, široké asi 10cm, šedé barvy a vypadá to moc hezky, jen upozorním, že to taky něco stálo.Manžel dělá u dcery šoupací dveře-je pouze amatér, materiál stál cca 2000 včetně pojezdové lišty a kování, jedny dělat 2dny včetně jakéhosi ostění. zadarmo nic není ale když to svedete sám je to podstatně levnější.
My jsme jednou také půlili kuchyň. Dětem jsme nechali každému jeden pokoj, do obýváku jsme dali jídelní stůl a potřebovali jsme ložnici. Manžel použil dřevěné hranolky /5x10 cm/ od podlahy ke stropu, které zaklínoval, proti pohybu. Pak z každé strany natloukl do hranolků myslím, že dřevotř. desky a stěna byla hotová. Až se dcera vdala, tak zase stěnu rozebral a kuchyň byla v původní velikosti. Byly to minimální náklady. PT
Levnější než dřevotříska jsou OSB desky jsou lakované a dost pevné aby se nemusel dělat rošt.Mají pero a drážku a tak se dají snadno sesadit jako palubky.Nevýhoda je , že jsou počmárané teda potištěné ale jenom z jedné strany.
Potřebuje rošt a zabere místo nemá povrchovou úpravu.Tak nevím jak může být levnější.Když jsem naposled kupoval sádrokarton tak deska 9,5mm silná stála 109,-kč.Musíte jí dát z obou stran.Rošt také něco sežere.A o pracnosti ani nemluvím.
Já si myslím, že takovým pevným přepažením vám vzniknou dva hroby Dají se koupit, nevím jak to nazvat, policové díly? Takové jako poskládané ze čtverců 50 x 50, bez zad, hloubka cca 30cm.Různé šíře,různé výšky, rovné i jako schody. Většinou z borovice, světlé, takové jako bytelné. Do těch polic knížka, keramika, audio, kytky, atd. V IKEA, v ORFĚ, JYSKU. A nad stůl 3 malá světýlka v řadě.
Nebo 3 stojny ze země do stropu a mezi nimi police s kytkami, knihami atd.
Viděla jsem od počítače odddělenou postel svislými žaluziemi, pěkné, ale ty police-regály jsou hezčí. Na Černé Louce vystavovali i fotografické svislé žaluzie.
A taky jsem viděla i velice pěkný paraván. Nebylo to marné. Asi by to chtělo pokoj rozdělit opticky, cestou nejmenšího odporu.
Přátelé, děkuji za rady, zapomněl jsem ale do otázky napsat, že to přepažení potřebuji mít pohyblivé. Koukal jsem se na netu na různé zašupovací dveře ale je to docela pálka, půjdu asi do vertikálních žaluzií. Ještě jednou dík!
A co dát na radu babzakov, rozdělit to policema třeba na kolečkách, bude to pohyblivé, světlé i vzdušné. PT
Série EXPEDIT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.