Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování sádrokartonu, postup

Od: steph odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chystám se na malování nového sádrokartonu v podkroví. Je potřeba nějaká penetrace nebo můžu rovnou primalexem či jinou barvou?

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Snad každý týden se toto zde řeší. Dostanete rady od mnohých (ne)penetrovat. Musíte si ověřit, co to udělá.

Já maluji Hetem, Jupolem, 2x nátěr bez penetrace.

Penetrace není potřeba, přesto jí někdo dává.

karel556*
Přesně tak, mnohokrát jsem maloval sádrokartonové příčky apod. a vždy bez penetrace, 2x nátěr a je vymalováno v pohode:)

hodnocení

4x

My jsme rovnou natírali Remalem.

jabraka*
hodnocení

2x

Penetrovat povrch sádrokartonu by byl dobrý základ.Ovšem penetrovaná vrstva musí být dokonale nanesena.Pokud budou některá místa nasákavější,než jiná,nátěr bude flekatý.Proto je lepší kvalitní barvou trochu víc naředěnou natřít stěnu pokud možná opět perfektně a stejnoměrně.Já používám zásadně kvalitní váleček a natírám systematicky a nátěr hned zdvojuji křížem.Nechám vyschnout a opravím případné vzhledové nedostatky.Definitivní nátěr provádím opět na zcela suchém povrchu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]