Nejste přihlášen/a.
Jak zbourat komín,abychom nepooškodili střechu?Děkuji.
Pravděpodobně nejlepší bude rozebrat cihlu po cihle. Pozor si dejte na horní část (tuším se tomu říká věnec). Obvykle to je směs podobná betonu... takže docela těžká a špatně se rozbíjí...
Možná nebude od věci, si střechu pod komínem něčím obložit (desky, osb), kdyby vám náhodou něco spadlo.
Alespoň já tak komín rozebíral. Nerušil jsem ho ale celý, jen ho zboural pod úroveň střechy a díru překryl taškami... kdyby náhodou bylo někdy třeba komín obnovit.
Já mám za to, že u nás se tomu říká věnec. Ale v podstatě je to vedlejší, protože jde jen o zvykový či krajový název. Samozřejmě, že existují různé druhy tohoto prvku. Nové komíny je tuším mají prefabrikované. Na starých domech (jako v mém případě) je to obvykle nějaká cementová mazanina s kousky cihel kvůli pevnosti. No tvrdé je to jako krá*va, těžké jako celé stádo a pevné jako helvétská víra. Rozebírat to byl fakt zážitek. A nechci si představit,jakou spoušť by to udělalo, kdyby to spadlo.
Ferax, je to jedno, ale alespoň se dozvíme krajové názvy. U obchodníků se to jmenuje krycí deska, (viz výrobci komínů, levnekominy.cz/... jinde se tomu říká jinak. Třeba čepice komínu.
Věnec, je věnec buřtů, nebo věnec na baráku.
Rozebrat zvrchu cihlu po cihle,nic jnýho zde uplatnit nejde. Jestli jej podkosíš jako dřevorubec,v lepším případě ti prolítne stropem,v horším někoho zabije. Kolem komína si odskládej pár řádků tašek,přece vždycky něco padá a taška by to nemusela vydržet. Jestli je tam podstřešní fólie,musíš to pak zakrýt nějakými deskami,tu fólii protrhne i celkem malý ostrý kousek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.