Nejste přihlášen/a.
Budu zdít atiku kolem terasy 5 šárů cihel porfix = 1,25m výška (terasa nad garazi viz obrazek). Atiku nahoře zpevním věncem, ale mám i první šár nějak kotvit k podlaze? (ted tam je lepenka) Nejdelší stěna je 12m dlouhá. A jakou tloušťku cihel použít? díky
Dělal jsem kdysi atiku na verandě, s tím, že na zadní straně pak atika nebyla a střecha se dozadu svažuje. Tam je okap. Ta izolace v místě atiky není. Izolaci a šikmou střechu (beton), jsem udělal až když byla atika hotová. Pak jsem položil asfaltovou lepenku a na ní plechovou střechu (pozink), která je s atikou spojená.
Atika by mala byť prepojená s obvodovým múrom a strecha by mala dilatovať, inak ju môže odtrhnúť a budete mať po obvode vodorovnú prasklinu. Hydroizolácia sa naťahuje s presahom až na atiku, po obvode je zbytočná. Či ju tam už nechať a len navŕtať kotvenie alebo ju komplet vyrezať a vyčistiť, to neviem.
Vrchnú časť atiky vyspádujte smerom do vnútra strechy, aby voda z oplechovania netiekla po fasáde. V prípade, že bude atika po celom obvode, takv strategických miestach osaďte núdzové prepady - trubky pre odvod dažďovej vody skrz atiku, ak by sa náhodou upchali vpuste na streche. Kde presne a aký rozmer usadiť napovie projektant.
V prípade, že je strecha zateplená, je potrebné zatepliť s presahom aj atiku, inak tam môže vzniknúť tepelný most.
Lepenku jsem dal z důvodu protože sem měl v plánu terasu řešit s ročním odstupem a doslova mi pršelo do garáže skrz beton ,, teď bych chtěl udělat atiku, dát spádový polyš, osb desky a přetáhnout celé fatrafolem - udělat jakoby vanu s odtokem v nejnižším místě.
a proto se tu ptám na nějaké kotvení ... dum je založeny taky na asvaltovych pásech ,,, (vyřeším to tak, že třeba každou druhou cihlu provrtam až do stropu a strčím tam roxor ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.