Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální péče vs kouření v bytě

Od: nenene odpovědí: 12 změna:

Nevíte někdo, když dojdu na sociálku a řeknu jim, že můj otec občas kouří v bytě, nedá nám ani korunu a psychicky nás ničí, jak by to sociálka řešila?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalverner
hodnocení

4x

Pro vás je ideální nechat se odebrat sociálkou.Budete mít čistý vzduch.U vás je na vině moderní špatná výchova.Pak to dopadá tak že 15-ti letý psychicky narušený spratek chce udávat rodiče (důchodce) či je dokonce (ve vašem případě) vyhodit z domu.Co třeba si něčeho vážit?Toho že máte kde bydlet,co jíst,že můžete chodit do školy,nemusíte pracovat,máte internet a nejspíš mobil za několik tisíc apod.

nenene
hodnocení

Já si neskutečně vážím všeho co mám a co dělám. Ale já chci žít i doma. A ne tady mít stres. Já úplně nevím, jestli je dobré být doma s někým, kdo vás i matku trápí. Fakt mi to přijde nesprávné.. Ale dobře, jsem tedy spratek, nevážící si ničeho a hlavně rodičů :(

72mona3*
hodnocení

2x

Nemyslím si, že by občasné kouření v bytě řešila sociálka. To by na řešení podobných "problémů" potřebovala mnohem víc lidí... Je to o domluvě mezi členy společné domácnosti. Vydržela jsi patnáct let, do plnoletosti zbývá už jen pár... M.

hodnocení

2x

@nenene - Podívejte, já mám mamku úplně v pohodě, až na to, že se neumí táty zbavit, když už ho nemá ráda.
Už jsem to zmiňovala ve vedlejší otázce - vy opravdu nemusíte znát matčiny důvody, proč se nechce rozvádět, případně proč nechce odejít jinam nebo proč prostě za 15 let nehledala jiné řešení, když je váš otec tak "hrozný", jak tu neustále opakujete.

Nakonec za tři roky budete zletilá a můžete odejít tam, kde budete spokojenější.

hodnocení

0x

Nijak, bez odezvy, není to její problém...že otec občas kouří v bytě, ve svém...a peníze ukládá do slamníku? Psychicky ničí čím?

nenene
hodnocení

Nojo, ale ten byt je i mamky. A ta to kouření nerespektuje. Tady by se měl spíše přizpůsobit táta teda..

hodnocení

0x

Toto by měla řešit v první řadě Vaše máma. A více vláken na toto téma zde prosím nezakládejte a pokračujte v těch, které jste zde již založila.

doplněno 07.03.19 22:08:

A proč si tedy mamka našla a založila rodinu s kuřákem, když jí to tolik vadí? On bude problém někde jinde, že? Pokud ho již nemá ráda, má to řešit. Rozvést se, vyrovnat si s ním SJM a pak si může jít každý svojí cestou. Ale Váš otec to bude vždycky, tak by si zasloužil i on respekt od Vás a trošku úcty. Vy přemýšlíte jak ho donutit, aby se odstěhoval. On možná začne přemýšlet stejně o vás, pokud se k němu chováte jako k cizímu. Neberte to prosím jako rýpání, já chápu, že cigaretový zápach Vám vadí, ale snažíte se to řešit tak, jak Vám nepřísluší. Toto si musí vyřešit rodiče mezi sebou a udělat si mezi sebou pořádek. Je to hodně smutné, že takto píšete o svém tátovi, ať je to u vás jak chce. Tak snad si to rodiče mezi sebou vyřeší ke spokojenosti vás všech.

hodnocení

0x

Je docela možné, že trefíš na pracovnici, která tuhle situaci bude řešit velice razantně. Z tak hnusné rodiny tě odebere a umístí do dětského domova. Jsi na to připravená? *hej*

nenene
hodnocení

Podívejte, já mám mamku úplně v pohodě, až na to, že se neumí táty zbavit, když už ho nemá ráda. Jen prostě je to tu občas cítit kouřem a to mi hrozně moc vadí. Omezuje to nás obě dvě. Kdyby byl táta rozumný, tak to tu cítit není. Respektoval by to, ale on už to celých mých 15 let nerespektuje

lis

Táta balit věcí nemusí, je ve svém a i kdyby ho mamina chtěla vyhodit, nemá na to právo. Rozvést se s ním nechce, a i kdyby k rozvodu došlo, má stále právo nadále užívat svůj byt. Odejít by mohl jedině po vzájemné dohodě. Možná, že když budeš do toho stále rýpat, skončíš fakt nakonec v tom děcáku. Táta odejít nechce, měla by tedy tuto situaci řešit máma, vždy je nějaké řešení. Může si najít jiný byt a odstěhovat se, budete bez něj a nemusí se ani rozvádět a hlavně tebe ušetří děcáku, protože ty jnak na tu sociálku určitě půjdeš - chceš přece žít v klidu, jak píšeš. Neobviňuj ze všeho jenom svého otce. Podmínkou děcáku je dokázání nevhodného domácího prostředí a to ty chceš dokázat za každou cenu. Sociálka nebude řešit rozvod tvých rodičů, ale bude řešit tebe, bude tě chtít ochránit. Když sociálka navrhne tvoje umístění v děcáku, už nemůžeš nic dělat, jenom tam odejít, nejsi plnoletá. Ale možná to dopadne úplně jinak, třeba i tatínek bude mít své věci.

hodnocení

0x

@nenene - Nevíte někdo, když dojdu na sociálku a řeknu jim, že můj otec občas kouří v bytě, nedá nám ani korunu a psychicky nás ničí, jak by to sociálka řešila?
Víme ;) - třeba i takto:

NOZ § 971

(1) Jsou-li výchova dítěte nebo jeho tělesný, rozumový či duševní stav, anebo jeho řádný vývoj vážně ohroženy nebo narušeny do té míry, že je to v rozporu se zájmem dítěte, anebo jsou-li tu vážné důvody, pro které rodiče dítěte nemohou jeho výchovu zabezpečit, může soud jako nezbytné opatření také nařídit ústavní výchovu. Učiní tak zejména tehdy, kdy dříve učiněná opatření nevedla k nápravě. Soud přitom vždy zvažuje, zda není na místě dát přednost svěření dítěte do péče fyzické osoby.

michalverner

jedubabicka...v tomto případě je rozumový či duševní vývoj opravdu vážně ohrožen...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]