Nejste přihlášen/a.
Dobrý den poradci,
rád bych se s Vámi poradil v této věci. Rekonstruujeme RD z 50. let, aktuálně prostory v patře, pod kterými je klasický trámový strop (odspodu omítka, rákos, podbití, trámy, záklop, škvára, polštáře, fošny). Odstranili jsme fošny, polštáře a škváru (možná neuváženě, ale to už teď nezměníme) a jsme na původním záklopu, který je v pořádku, pevný a až nečekaně rovný. Máme nyní k dispozici nějakých 15 cm pro skladbu nové podlahy. Z časových důvodů nechceme jít mokrou cestou, moje původní úvaha byla zhotovit lehkou plovoucí podlahu z dvou křížem položených 18 mm OSB 4PD, případně Cetris desky nebo podobný materiál, to je jedno, pod kterými by byla kročejová izolace, nejspíš Isover T-P 30 - 40 mm. Rovinnost záklopu budu ještě pečlivě kontrolovat, případně bych ho srovnal OSB 15 mm v jedné vrstvě, kterou bych prošrouboval do stropních trámů.
Ovšem v tomto okamžiku narážím na to, čím vyplnit zbývajících cca 6cm v podlaze. Nejspíš budete radit záklop vyrovnat a dosypat Liaporem, ale nějak si na to sám netroufám (vše svépomocí). Moje otázka zní, jestli by bylo vhodné použít na záklop, tedy pod kročejovou minerální izolaci 6 cm podlahového polystyrenu, kterým bych dohnal požadovanou výšku podlahy.
Pro úplnost dodám, že pod těmito místnostmi je obývaný a vytápění prostor, takže tepelnou izolaci z principu řešit nemusím, pouze chci dosáhnout pevné a rovné podlahy s maximálním kročejovým útlumem.
Děkuji.
Já vidím zásadní problém v kročejové izolaci tak jak ji chápete.
Poku bude OSB na nějakém roštu a ten pak kotven do trámů, tak kročejovka položená mezi trámy nebude fungovat jako kročejovka, ale pouze jako zvuková izolace.
Tzn. pokud bude nahoře hluk, dole bude "ticho", ale pokud bude někdo nahože chotit, skákat běhat, bude se dole třepat lustr a bude to slyšet.
Mezi trámy bych nacpal klasickou vatu (i ta dobře tlumí zvuk a není tak drahá), pak rošt a OSB, na to pak 1-2cm kročejovky a na to pak další OSB oddilatované od zdí a finál podlaha
Dobrý den,
úplně jsme si neporozumněli. Aktuálně je na podlaze prkenný záklop, tedy zaklopené nosné trámy, mezi kterými je dutina, s kterou nehodlám nic dělat. Abych zdokonalil rovinnost prkeného záklopu, chtěl jsem na něj položit jednu vrstvu OSB, kterou do záklopu, potažmo trámů prošroubuji. Na takto připravenou rovinu už chci plovoucím způsobem pokládat kročejovku a na ní křížem pochozí OSB, samozřejmě i s dilatací okolo stěn.
Stále však řeším čím doplnit 6 cm do skladby podlahy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.