Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Námraza v ledničce

Od: fbiswat odpovědí: 16 změna:

zdravím

mame lednicku Liebherr CUP 3503 v zadu na stene se mi zacala tvorit namraza.hlavne jak je odtokovy kanalek.Jak zjistit ze mam spatne tesneni nebo jaky jiny problem by mohl byt?

Diky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Malá námraza, ve formě občasných krupiček je v pořádku. Pokud máte na zadní stěně souvislou silnější vrstvu, je něco špatně. Obecně bývá problém špatbé těsnění dveří nebo nevhodné (teplé) prostředí kolem lednice, kdy kompresor prakticky nevypíná, stačí poslouchat. Obecně se vyvarujte ukládání teplých potravin do ledničky, častého otevírání dveří a potraviny, hlavně v tekutém stavu zakrývejte víčkem.

hodnocení

0x

Na ledničkách se časem námraza tvoří. Je nutno vypnout a odmrazit. Některé mají i odmrazovací mód.

fbiswat
hodnocení

odmrazeni jsem provedl jak v lednicce tak mrazaku.za tyden je to vlednicce zase led

joudis*
hodnocení

0x

Nam se na lednici Liebherr také tvořila na zadní stěně namraza takove krupičky ledu. Myslel jsem jaká je to vynikající značka ale po dvou rozbitých termostatech šla z domu Nyní Siemens a pohoda. Jinak se domnívám dle mých zkušenostech nemá námraza vliv na funkčnost Je to vlastně chladná plocha co ochlazuje cely prostor a zřejmě je to u Liebrru normální jev. :(

led

Lednice Beko má také jemnou krupičkovou námrazu na zadní stěně už na stupni 1,5 - je samoodmrazovací a chladí bezvadně. Proč by to mělo vadit?

fbiswat
hodnocení

Driv to nedelalo.Lednicka je stara 8let.Kdyz ten led nedam pryc tak se zacpe odtokova dirka a voda mi vytika do lednicky

doktpr365*
hodnocení

0x

Pokud je ta námraza vetší,silnější než jen krupičky tak únik chladiva.

fbiswat
hodnocení

podle Liebheru je to tim to

Vysoké okolní teploty,Nízké nastavení termostatu,Mokré potraviny,Otevírání dveří,Těsnění dveří není vzduchotěsné.o uniku chladiva tu neni nic

doktpr365*

Když to všechno víš,tak se neptej. Já píšu jen vlastní zkušenosti. Jinak Liebherr mám a zkušenosti špatné.

fbiswat
hodnocení

Ja jsem se ptal ,jak mam zjistit jestli mam spatny tesneni.Jak to zjistim?

fbiswat
10.03.19 00:33
hodnocení

Námraza v ledničce
nov

Zavřete list papíru na několika místech do dveří a zkuste jej vytáhnout. Jde-li lehce bez odporu vytáhnout, tak gumové těsnění netěsní jak by správně mělo.

fbiswat
hodnocení

OK,a kdyz pujde vytahnout tak musim tesneni vymenit nebo jde nejak opravit.diky

doktpr365*

U Liebherru nejde vyměnit tesneni, mění se celé dveře *smich*, což se finančně nevyplatí.

nov

Zeptejte se zde: hqelektro.cz/...

fbiswat
hodnocení

Tak jsem se zeptal servisu pro Liebherr a problem neni v tesneni dveri ale pry špatnou (promrzlou) izolací v okolí kanálku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]