Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění nádrže od nafty

Od: alacot® odpovědí: 7 změna:

Dostal jsem 1000 .-litrovou nádrž od nafty a chtěl bych ji použít na záchyt dešťovky.

Dotaz zní čím vypláchnout ,aby se pak dalo zalévat na zahrádce? Dík .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

Nejlíp prodat a pořídit jinou čistou...

kepler*

Jo, a kupec ji bude stejně používat na dešťovku. Vyčistit něco od blbé nafty je ten nejmenší problém.

kepler*
hodnocení

0x

Teplá voda + saponát postačí. Pokud je přístup dovnitř, případně pomoci kartáčem. Na závěr vystříkat hadicí.

hodnocení

0x
Další, co bude zalívat své plody zahrady chemickou vodou? Různé ty nádrže nestačí jen tak zlehka vypláchnout. Tu od nafty bych nikdy nepoužíval.
kepler*

Jakou chemickou vodou? Co myslíš, že ti teče z kohoutku?

hodnocení

0x

Před cca 10 lety jsem si pořídil tutéž nádrž. Podotýkám, že v těchto nádržích nikdy nebývá "motorová" nafta, ale nafta "kosmetická", používaná v kosmetickém průmyslu. Nádrž jsem pořádně propláchl tekoucí vodou, čerpanou z přehrady 30m od mé chaty a pozemku a od té doby ji používám ani ne tak na dešťovku, jako na akumulaci vody z přehrady. Vodu pak používám na zalévání. Je pravda, že nepěstuji zeleninu a zalévám jen dřeviny a okrasné květiny, popř. keře. Za celých těch 10 let jsem nepozoroval jakýkoli negativní vliv této zálivky. A nádrž už dávno není po té "kosmetické" naftě ani trochu cítit.

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Člověk se až diví co všechno jsou lidi ochotni na své zahrádky dávat.

Schody a opěrné zdi z pražců napuštěných karbolinem a kdoví ještě jakými sajrajty. Zahrádku zalévat z nádob kontaminovaných naftou. Taky dotaz jestli by mohl být barel od brzdové papaliny už kdesi byl. Ještě chybí dotaz na barel od převodového oleje a nádoby od herbicidů, insekticidů a podobně.

Lidi, všechno můžete, je to vaše zahrádka pravděpodobnost kontroly od eráru zatím ještě mizivá, ale pak se nedivte až vám někdy u lékaře diagnostikují rakovinu.

Fujtajfl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]