Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem 1000 .-litrovou nádrž od nafty a chtěl bych ji použít na záchyt dešťovky.
Dotaz zní čím vypláchnout ,aby se pak dalo zalévat na zahrádce? Dík .
Před cca 10 lety jsem si pořídil tutéž nádrž. Podotýkám, že v těchto nádržích nikdy nebývá "motorová" nafta, ale nafta "kosmetická", používaná v kosmetickém průmyslu. Nádrž jsem pořádně propláchl tekoucí vodou, čerpanou z přehrady 30m od mé chaty a pozemku a od té doby ji používám ani ne tak na dešťovku, jako na akumulaci vody z přehrady. Vodu pak používám na zalévání. Je pravda, že nepěstuji zeleninu a zalévám jen dřeviny a okrasné květiny, popř. keře. Za celých těch 10 let jsem nepozoroval jakýkoli negativní vliv této zálivky. A nádrž už dávno není po té "kosmetické" naftě ani trochu cítit.
Člověk se až diví co všechno jsou lidi ochotni na své zahrádky dávat.
Schody a opěrné zdi z pražců napuštěných karbolinem a kdoví ještě jakými sajrajty. Zahrádku zalévat z nádob kontaminovaných naftou. Taky dotaz jestli by mohl být barel od brzdové papaliny už kdesi byl. Ještě chybí dotaz na barel od převodového oleje a nádoby od herbicidů, insekticidů a podobně.
Lidi, všechno můžete, je to vaše zahrádka pravděpodobnost kontroly od eráru zatím ještě mizivá, ale pak se nedivte až vám někdy u lékaře diagnostikují rakovinu.
Fujtajfl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.