Nejste přihlášen/a.
já vašemu dotazu nějak nerozumím. Hypotéka je přece navázaná na konkrétní nemovitost. Nemůžete si tak nějak sami od sebe vzpomenout, že chcete jiný domek.
Postupuje se takto : Předjednáte si hypotéku, najdete domek, složíte akontaci, vyřídíte nějaké papíry, podepíšete kupní smlouvu a jdete podepsat hypoteční smlouvu. Jakmile máte podepsanou hypoteční smlouvu, rozjede se bankovní procedura a finanční částku za domek zaplatí banka. Vy ty peníze ani neuvidíte.
nevím jak poradce pode mnou, ale já jsem o hypotéku žádal třikrát. Ani jednou jsem se nesetkal s tím, že by čerpání hypotéky bylo možné odložit. Tento systém nefunguje tak, že banka vám půjčí peníze a zbytek nechá na vás.
1/ Dokud nepodepíšete hypoteční smlouvu, hypotéka neexistuje.
2/ Hypoteční smlouvu podepisujete až poté, co zaplatíte akontaci. Akontace se říká vašemu podílu na nákupu nemovitosti.
Vy prostě musíte zaplatit jako první. Banka se přidá až potom.
Autor nepíše nic o jiném domku, možná čteme oba jiný dotaz? Píše o prodloužení termínu k čerpání.
Z logiky věci je na to potřeba sepsat žádost, určitě tam bude nějaký administrativní poplatek a nemusí vám vyhovět. Proč se nezeptáte svého poradce? Ten z vás má provizi a je v jeho zájmu, abyste čerpal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.