Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpání hypotéky - termín čerpání

Od: orafte® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s nedodržením termínu čerpání hypotéky? Pokud do určitého termínu nenačerpáme, budeme muset celý schvalovací proces absolvovat znovu? Platit penále? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

já vašemu dotazu nějak nerozumím. Hypotéka je přece navázaná na konkrétní nemovitost. Nemůžete si tak nějak sami od sebe vzpomenout, že chcete jiný domek.

Postupuje se takto : Předjednáte si hypotéku, najdete domek, složíte akontaci, vyřídíte nějaké papíry, podepíšete kupní smlouvu a jdete podepsat hypoteční smlouvu. Jakmile máte podepsanou hypoteční smlouvu, rozjede se bankovní procedura a finanční částku za domek zaplatí banka. Vy ty peníze ani neuvidíte.

doplněno 06.03.19 08:14:

nevím jak poradce pode mnou, ale já jsem o hypotéku žádal třikrát. Ani jednou jsem se nesetkal s tím, že by čerpání hypotéky bylo možné odložit. Tento systém nefunguje tak, že banka vám půjčí peníze a zbytek nechá na vás.
1/ Dokud nepodepíšete hypoteční smlouvu, hypotéka neexistuje.

2/ Hypoteční smlouvu podepisujete až poté, co zaplatíte akontaci. Akontace se říká vašemu podílu na nákupu nemovitosti.

Vy prostě musíte zaplatit jako první. Banka se přidá až potom.

ydjtydj

Autor nepíše nic o jiném domku, možná čteme oba jiný dotaz? Píše o prodloužení termínu k čerpání.

Z logiky věci je na to potřeba sepsat žádost, určitě tam bude nějaký administrativní poplatek a nemusí vám vyhovět. Proč se nezeptáte svého poradce? Ten z vás má provizi a je v jeho zájmu, abyste čerpal.

hodnocení

0x
Podmínky máte domluveny s Vaší bankou. My nejsme věštci, neznáme Vaši smlouvu ani banku. Kontaktujte bankéře, který Vás má na starost.

krtek66
hodnocení

0x

teoreticky ANO, prakticky NE...banky nejsou tak blbé, aby si odradily klienta...udělají jen bububu, aby se neřeklo a všechno se prodlouží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]