Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim tohle vymalovat

Od: misk* odpovědí: 9 změna:
Dobry den prosim o radu. Chytne obyc byly primalex na takovy ty kovovy dvirka na zachode v panelaku jak je pristup ke stupackam? Ta stena primo za zachodem proste. Ostatni je okachlickovano. Chci natrit na bilo-chytne to ve dvou vrstvach a trebas tim struktur.valeckem? Nebo jakou barvu zvolit? Na kov vylozene nechci apod. smradlavy barvy☺ a nic drahyho. Primalex mam doma,myslim ten na zdi. Diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Musíte "odmastit" - ideálně nějakým lihem, třeba i okenou. Pak velmi lehce a tence první vrstvu, nechat zaschnout. Druhá vrstva podobná, nechat zaschnout. Třetí až čtvrtá udělá už kompletní povrch - mokré ale nepřetírat, vždy jen zlehka přejet jednou! Pak až po zaschnutí.

doplněno 03.03.19 19:09:

@jabraka *hej**palec*

nalepovací tapeta za pusu bez bordelu...

figurek*
hodnocení

1x

Ne. Primalex by pořádně nechytl. Jestli vám smrdí syntetika, použijte nějaký akrylát. Třeba balakryl.

host

Balakryl. Jsou dva druhy - obyčejný MAT (matný) a LESK, který je dražší, ale je to jedno, oba dva dobře drží, štětec nebo váleček dá vymýt vodou a nemusí se používat vůbec žádné ředidlo, nesmrdí to. Váleček stačí malý, molitanový ale stejně poslouží i štětec, jen po štětci zůstávají vidět tahy štětcem.

misk*
hodnocení

Moc dekuji

re4zon
hodnocení

0x
Ja bych tedy na kov primalex nedaval. Lehce zbrousit, odmastit a natrit napr. Eternalem mi prijde jako lepsi napad. Ten nesmrdi a uschne za par hodin

planetka*
hodnocení

0x
Natřel jsem to také, vodou ředitelnou barvou omyvatelnou jsou lesklé i matné různé barvy.doplněno 03.03.19 18:39: Ne. Primalex ! Byla to barva na dřevo i kov.Jak zde psáno něco jako Barakryl,ale jiný podobný.
jabraka*

Krycí desku za záchodem jsem polepil stejným linem jako na podlaze,nahoře jsem použil tapetu.Pokud by se použila tapeta vlies,je i dokonale umyvatelná.

JABRAKA

misk*
hodnocení

Do tapety se mi nechce, bez bublin to neumim. Ten balakryl se mi zamlouva, zvlast kdyz moc nesmrdi. Snad to nejak dobre naredim a bude to ok. Chtela bych vytvorit trochu nejakou strukturu at to neni jen uplne hladky. Diky
jabraka*

Nalepit tapetu na hladký plechje legrace.Plech se natře disperzí,Po zaschnutí pak lepidlem na tapety (Metylan)rozdělaným na medovou hustotu(podle návodu)Ustřižený kus tapety se přesně podle okraje přiloží na lepidlo a vlhkou houbou přitlačí Na bubliny se u vliesové tapety brát ohled nemusí.Druhý pruh se položí přesně podle prvního,nepřekládá se.Po uschnutí se ostrým nožem tapeta odřízne podle okrajů.ˇšikovnější ji může i zahnout okolo.Vliesové tapety se lepí suché do lepidla.

Výběr dekorů je nepřeberný,

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]