Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Doma máme sice už staré,ale jinak v bezvadném stavu vnitřní dveře ze sololitu.Asi před třemi roky jsem je přestříkal balakrylem bílé barvy.Jenže teď je na nich vidět špína osahaná od rukou a není to hezké.Nevíte někdo,čím dveře přestříkat,aby barva vydržela déle?Balakryl nebyla vhodná volba.
Souhlas s gwertem.Ekologický balakryl v plechovce sedne a ztvrdne-a vyhodíte to Já mám syntetické barvy i 6 let-a jen protrhnu škraloup a natírám.Před ekologickou barvou syntetika vede o několik koňských délek. Já bych dveře trochu obrousil jemným smirkem a natřel syntetikou ve vodorovné poloze-klasický, ale jistý a 150 lety osvědčený způsob.
A co místo barvy nalepovací fólie d-c-fix? Jsou omyvatelné a dají se docela dobře zpracovat. Navíc se s nimi můžete úžasně vyřádit. Nějaké informace najdete třeba tady zaclona.cz/....
Moje zkušenost s vodouředitelnými barvami je taková, že čím ekologičtější, tím dražší a tím víc k ničemu. Olejové, nebo syntetické barvy vydrží podstatně více.
Dtto Qwert.
Tu tapetu lze koupit v kvalitě DOOR,je na míru dveří a dvojnásobné tloušťky,což znamená větší odolnost.Je potřeba povrch mít bez kazů,dobře vybrousit.
Barvu nedoporučuji stříkat,jednak se stříkat dají pouze nitro,nebo nitrokombinační.Pokud seženeš,nejlépe měkkým štětcem natřít tixotropním(nestékavým) emailem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.