Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měděné trubky a vestavěná skříň

Od: ns odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.
Budeme si nechávat dělat na míru vestavěnou skříň přes celou stěnu. Na boku ale u země vede trubka od topení, asi 50cm. Trubky jsou měděné. A mě teď zajímá, jakou mají měděné trubky životnost? Tyto tady jsou asi 15 let. A za druhé by mě zajímalo, jestli taky někdo máte vestavěnou skříň u stěny, po které trubky vedou? A jde případně vestavěná skříň rozmontovat, kdyby to bylo potřeba?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, životnost mědi je skoro neomezená (jen si zkontrolujte případně spoje, zda již nyní nevlhnou). Tak, jak jde skříň sestavit, tak jde i rozmontovat - jen možná s poškozením a při novém sestavování může být problém s vruty, které už nebudou v dřevotřísce dobře držet (a to je řešitelné). Mimochodem, máme kovové trubky topení za vestavěnou kuchyňskou linkou asi 25 let a zatím nebyl žádný problém. Zdravím!

hodnocení

2x

S trubkami si starost nedělejte, ty přežijí generace. A skříň si nechte postavit podle potřeby na míru. Způsob sestavení si domluvíte se zhotovitelem. Skříň nemusí být lepená, ale sešroubovaná. Dnes je mnoho možností jak to udělat, aby to bylo kvalitně a přitom nepoznáte, že je to "skládačka".

hodnocení

2x
Já jsem si nechal udělat jen dveře s posuvem, bez zad a boků a mám ji až do stropu. Trubky od topení mám u země, viz foto. Trubky jsou jen na jedné straně.
Měděné trubky a vestavěná skříň
02.03.19 10:06
.
Měděné trubky a vestavěná skříň #2
ns
hodnocení

To je dobrý nápad! Tady u té nové skříně se jedná jen o část boční stěny, kde vede trubka. Takže nechám asi teda klasickou skříň. Ale v ložnici by tento systém býval byl dobrý. Ale už je to tam 6 let. Tak budu doufat, že se nic nestane nebo že půjde skříň rozebrat, kdyby něco.
Děkuji za fotky.

hodnocení

0x

Možná, že by stálo za úvahu, nechat namontovat skříň do stropu, bez zad. Zeď za ní otapetovat nebo natřít kvalitní barvou. A na postraních dílech výřez pro trubky. Ve skříni bude ale teplo. To vlastně bude vždycky, když v nich povedou horné trubky, které nebudou zaizolované. ;) Až vám ji přijdou vyměřit, navrhněte tohle řešení.

ns
hodnocení

Skříně už máme zaměřené. V ložnici už máme od stejné firmy vestavěnou skříň, kde trubky od topení jsou dokonce za celou skříní. Ale v té době jsem tento "problém" neřešila.
Teď jak tady byl pán zaměřovat, tak si to vše nakreslil, aby u této skříně bylo na trubku místo. Já jsem si ani neuvědomila, že tam trubka je, protože je zakrytá závěsem a stolem a tak nějak jsem na to za ty roky zapomněla. Jenomže jsem začala moc přemýšlet a vymýšlet, co když něco a podobně.
Tak děkuji všem moc za rady. I pán od skříní říkal, že by skříně šla případně vysunout, ale potřebovala jsem si to ověřit. A snad trubky ještě hodně let vydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]