Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síla zámkové dlažby

Od: petrd77® odpovědí: 11 změna:

Jakou máte zkušenost se zámkovou dlažbou tloušťky 6cm pod auto? resp. mohu dát tuto tloušťku pod parkovací stání? Nejde o úsporu peněz, ale výrobce tento druh ZD v 8cm tloušťce nedělá

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud to auto není náklaďák, tak 6 v pohodě.

hodnocení

jde o osobák. jen mě každý říká, že by měla být 8cm... že si nejsou jistí, zda to nepraskne

vilik*
Když uděláte dobře podklad, tak nepraskne.
Podívejte se na technický list výrobce, možná bude mít u dlažby uvedeno dokonce občasné pojíždění náklaďákem.

hodnocení

0x

Mám 6 cm a jezdí po tom Avie 9 tun. Vše je o hutnění podloží. Příklad, dejte na vozovku dlažbu 4,6,8cm a nechte to přejet Tatrou, Nestane se nic. Když mizerně položíte 8cm vyjedou se koleje a klidně jí rozlomíte.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

hodnocení

paráda :) děkuji

hodnocení

Jinak plánuji 15cm šmandy, zhutnit deskou, pak 5cm rejži, zámkovku a znovu přejedu deskou... Tak snad to bude pevné dost

Když vidím ta fota na rajčeti, tak posílám svá.;)

Síla zámkové dlažby
Síla zámkové dlažby #2

hodnocení

0x

po zkušenostech bych na zhutněný násyp manuálně přidal pár cm betonu - srovnal bych to celé na jednu velkou rovnou plochu a na ni poskládal zámkovku. Po letech původně zhutněného vjezdu se začíná plocha hýbat - plavat... ale asi záleží i na velikosti plochy - já mám cca. 7x9 metrů

doplněno 01.03.19 19:50:

jasně... takže hutnit, ale hlavně udělat pevné kraje. Jestli to z nějaké strany nebude zajištěno např. patníkem v betonu apod., může to na té straně začít ujíždět.

Patníčky 10cm na lopatě betonu jsou k ničemu.

hodnocení

To by asi určitě bylo skvělé... ALe já budu dělat přes 100m2... To bych se za těch pár cm betonu nedoplatil...

tomaka2*
01.03.19 19:55
hodnocení

0x
Síla zámkové dlažby #3

jabraka*
hodnocení

0x

V sousedství u novostavby jsem sledoval tvorbu dlažby z Artbetonu,ražené dlažby.V podstatě se položí normální betonová plocha s hutněným štěrkem vespod a po zavadnutí povrchu se do tohoto povrchu,ještě přibarveného razí dezén pomocí gumové matrice.Dlažba je i po několika letech jako nová.Dobře se udržuje,plevel neprorůstá štěrbiny a je nezničitelná. google.com/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]