Nejste přihlášen/a.
Jakou máte zkušenost se zámkovou dlažbou tloušťky 6cm pod auto? resp. mohu dát tuto tloušťku pod parkovací stání? Nejde o úsporu peněz, ale výrobce tento druh ZD v 8cm tloušťce nedělá
Mám 6 cm a jezdí po tom Avie 9 tun. Vše je o hutnění podloží. Příklad, dejte na vozovku dlažbu 4,6,8cm a nechte to přejet Tatrou, Nestane se nic. Když mizerně položíte 8cm vyjedou se koleje a klidně jí rozlomíte.
po zkušenostech bych na zhutněný násyp manuálně přidal pár cm betonu - srovnal bych to celé na jednu velkou rovnou plochu a na ni poskládal zámkovku. Po letech původně zhutněného vjezdu se začíná plocha hýbat - plavat... ale asi záleží i na velikosti plochy - já mám cca. 7x9 metrů
jasně... takže hutnit, ale hlavně udělat pevné kraje. Jestli to z nějaké strany nebude zajištěno např. patníkem v betonu apod., může to na té straně začít ujíždět.
Patníčky 10cm na lopatě betonu jsou k ničemu.
V sousedství u novostavby jsem sledoval tvorbu dlažby z Artbetonu,ražené dlažby.V podstatě se položí normální betonová plocha s hutněným štěrkem vespod a po zavadnutí povrchu se do tohoto povrchu,ještě přibarveného razí dezén pomocí gumové matrice.Dlažba je i po několika letech jako nová.Dobře se udržuje,plevel neprorůstá štěrbiny a je nezničitelná. google.com/...
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.