Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, čím čistíte kuchyňské skříňky. Domnívám se, že povrch je potažený folií v barvě dřeva. Je veliká škála přípravkú, ale konkrétně se nějak nespecifikují. Ano, běžnou údržbu třeba zajistí hadřík s jarem. Ale když je více upatlané, co na to používáte Cif, Real, nebo z Lidlu tu řadu W . Mnohdy je psané, že nejde na plast, dřevo atd.
Tak opravdu nevím, na jaký přípravek se zaměřit.
Děkuji za zkušenosti a rady.
Tak i když patřím k lidem, kteří nemají rádi všelijaké ty "zázračné" a hlavně drahé přípravky všeho druhu, tak nedám dopustit na přípravek Zoom od Amway. Prodávají ho v litrových lahvích a není to zrovna levné. Ale vydrží to neskutečně dlouho, protože se to ředí a opravdu to účinkuje úplně na všechno. Já si to naředím do lahve s rozprašovačem, postříkám skříňky, nebo varnou desku, nebo to,co potřebuji umýt a hadříkem umeju běžným způsobem. Myju s tím i plastové dveře a okra, když je zašpiní mouchy a je to jediný přípravek, který funguje na zaschlá muší hovínka naprosto bezpečně. Jde to rychle, protože to opravdu účinkuje.
Suzymon, díky. Dříve jsem měla nedaleko našeho činžáku paní a prodávala Amway, používala jsem něco, už pamatuji snad LOC nebo tak podobně. Ale je již několik let odstěhovaná daleko a nevím, kde zjistit kdo v okolí prodává-objednává. Tak to je asi problém.
Jinak všem děkuji za rady. Zkusím asi v té Tetě, jinak budu pátrat dál.
Používala jsem Q POWER. Z této řady používám na koupelny a na kuchyňskou linku, osobně jsem je vyhodnotila jako účinné.
Ale:
- nemají ho všude (kupuju v Tetě),
- a hlavně už se zhoršilo složení (jak na ty kuchyně, tak na koupelny - podle mě je slabší koncentrace). Tak sice používám, ale současně testuju další prostředky, ke kterým přejdu.
Civ je opravdu tekutý písek a i když je velmi jemný, tak se na umývání dveří linky nehodí, protože ji po čase celou poškrábete. Na mytí linky se musí používat nějaký tekutý "šamponový" přípravek. To už je lepší obyčejný Jar, než ten Cif.
Folie je umělohmotná tapeta, která je na dvířkách tepem nalepena. Je matná a i trochu drsná, nějaké poškrábání nehrozí.
CIF je prostředek,sice abrasivní,ale plnidlo je z gelováho materiálu - tedy hmoty velice měkké na poškrábání běřných laminátů.A právě jsem s ním čistil džbánky nad kuchyňskou linkou.Běžný saponátový prostředek na to nestačí.Nejlepší prostředek na mastnoty,ulpělé na kuchyňské lince jsem náhodou nalezl při tapetování kuchyně.Lepidlo ,které steklo na vršek skříněk,úplně naleptalo mastnoty,a stačila mokrá houba a skříňky se skvěly čistotou.
Lepidlo se nazývá METYLAN
JABRAKA
Tak asi nemám folii na dvířkách, nebo je takové kvality, že na ní není nic vidět. Ale už mám udělanou vestavěnou kuchyň víc jak 10 let a ještě se mi nikde nic neodlupuje, nebo neodchlipuje. Ani žádné bublinky nikde nemám. Prostě žádné poškození, všechno je jako nové, akorát mi lehce změnila barvu. Měla jsem světlou slonovou kost s perleťovým nádechem a teď je trochu žlutější. Ale jinak je úplně bez poškození. Ale je fakt, že jsem ji nikdy nemyla Cifem. Než jsem objevila ten Zoom, tak jsem myla Jarem.
Tak jsem to šla schválně prozkoumat, nikdy dříve mne to nenapadlo, protože nebyl důvod. Tak to folie je, vidím to na hraně dvířek. Ale je taková silná a drží pevně, zkusila jsem do prstem odchlípnout a nejde to. Ono asi bude záležet na kvalitě té folie, nebo na tom, jak ji tam přilepí. Určitě se to odvíjí od ceny. Já jsem tenkrát teda nešetřila, protože jsem chtěla, aby to něco vydrželo.
Na linku používám houbičku a Cif- tekutý písek. Odmašťuje i čistí. S linkou s folií mám jiné problémy, po 7 letech se folie začala odlepovat a pod ní se dělají bubliny, odlepuje se v místech hran. Nikdo již nově nefoliuje, aby se to dalo znovu potáhnout, všude chtějí, aby si koupil člověk celá dvířka, což se zbytečně prodraží. Koupit nová dvířka vyjde jako koupit levnější linku celou novou. Ale já mám korpuy v pořádku, proč vyhazovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.