Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych radu,
Tento rok se mi moc dařilo a urodilo se mi hodně švestek, které jsem nechal vypálit v pálenici.
Jenže mám tolik slivovice že mi samému to stačí na 3 roky. Něco jsem si nechal, něco věnoval rodině, známým a kolegům z práce, něco prodal,
ale ještě mi hodně zbylo. Chtěl jsem se zeptat jesti nevíte kde prodat dom.slivovici. Inzeráty jsem zkoušel, ostatní mají taky vypáleno a mají dost. Vím že by se to nemělo prodávat, ale taky chci nějakou korunu za to že jsem platil za vypálení.
NENÍ TO INZERÁT, chci jen radu.
Děkuji M. Ponížil.
Pokud je slivovice dobrá, může se skladovat - mám ročníky 2004 a 2006 schovaný synům na svatbu... a asi ještě pár let pod zámkem budou...
Vloni ale ovoce nebylo moc dobrý, i když ho bylo hodně. Ještě jsem nepil dobrou slivovici z tohoto roku. Prodat tedy musíte nějakému "nekamarádovi" :D
Občas se ozve někdo z práce... můžete rozhlásit v okolí, že máte litr navíc, možná i víc. Prodej lihu ale podléhá určitým pravidlům a bez živnosti to vlastně ani nejde...
Dělá se to tak,že se zakope na zahradě pod švestkou a zapomene se místo.Příští generace pak zatleskají.
JB
Děda si archivoval slivovici a různé pálenky od cca. 1948. Zhruba 8 let zpět to strýček začal "lustrovat" - dobrá polovina měla propadlé špunty a pokud tam něco bylo, pak plíseň. Zachránil tak zhruba 50 litrů.. jenže to zachraňoval typem prodeje po hospodách a známým jako archívní ... no tak z toho nebylo tolik radosti. Zatleskal si jen strýček za mimořádný výdělek.
Já dostal od kolegů ke kulatinám 45 let starou slivovici - upřímně - nedá se to pít. Když to někdo blbě vypálil, bylo to hnusný tenkrát, ani dnes to lepší nebude.
Já bych to spíš řešil jinak - k litru slivovice dát cca. deci tekutého medu + trochu nastrouhaného zázvoru a rozprodat jako specialitku... ten smrad nebo špatná chuť se trochu přerazí. Je to pak dobré na rýmu a nachlazení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.