Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí Slivovice

Od: korpss* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych radu,

Tento rok se mi moc dařilo a urodilo se mi hodně švestek, které jsem nechal vypálit v pálenici.

Jenže mám tolik slivovice že mi samému to stačí na 3 roky. Něco jsem si nechal, něco věnoval rodině, známým a kolegům z práce, něco prodal,

ale ještě mi hodně zbylo. Chtěl jsem se zeptat jesti nevíte kde prodat dom.slivovici. Inzeráty jsem zkoušel, ostatní mají taky vypáleno a mají dost. Vím že by se to nemělo prodávat, ale taky chci nějakou korunu za to že jsem platil za vypálení.

NENÍ TO INZERÁT, chci jen radu.

Děkuji M. Ponížil.

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

7x

A myslíte že bude v brzkých letech taková úroda jako loni?Slijovica se nezkazí,mám doma i demižónek 35 let

 

hodnocení

2x
avatar jmlc

Pokud je slivovice dobrá, může se skladovat - mám ročníky 2004 a 2006 schovaný synům na svatbu... a asi ještě pár let pod zámkem budou...

Vloni ale ovoce nebylo moc dobrý, i když ho bylo hodně. Ještě jsem nepil dobrou slivovici z tohoto roku. Prodat tedy musíte nějakému "nekamarádovi" :D

Občas se ozve někdo z práce... můžete rozhlásit v okolí, že máte litr navíc, možná i víc. Prodej lihu ale podléhá určitým pravidlům a bez živnosti to vlastně ani nejde...

 

hodnocení

2x

Ono někdy stačí dát inzerát do Kauflandu a snadno se to prodá. Nebo do místních novin.

 

hodnocení

0x
avatar stir
Mám doma i z roku 89. Pili jsme ji na moje padesatiny před asi čtvrt rokem. Švagr ještě dovezl zrovna vypalenou a všichni chtěli jen tu starou

 

jabraka*
hodnocení

0x

Dělá se to tak,že se zakope na zahradě pod švestkou a zapomene se místo.Příští generace pak zatleskají.

JB

still10k*
Pokud ji neprokopnou krumpacem *plac*

Děda si archivoval slivovici a různé pálenky od cca. 1948. Zhruba 8 let zpět to strýček začal "lustrovat" - dobrá polovina měla propadlé špunty a pokud tam něco bylo, pak plíseň. Zachránil tak zhruba 50 litrů.. jenže to zachraňoval typem prodeje po hospodách a známým jako archívní ... no tak z toho nebylo tolik radosti. Zatleskal si jen strýček za mimořádný výdělek.

Já dostal od kolegů ke kulatinám 45 let starou slivovici - upřímně - nedá se to pít. Když to někdo blbě vypálil, bylo to hnusný tenkrát, ani dnes to lepší nebude.

Já bych to spíš řešil jinak - k litru slivovice dát cca. deci tekutého medu + trochu nastrouhaného zázvoru a rozprodat jako specialitku... ten smrad nebo špatná chuť se trochu přerazí. Je to pak dobré na rýmu a nachlazení.

To dělal i děda a když slavili s babkou zlatou svatbu, tak to šel vykopat.

 

hodnocení

0x

Schovat!Nejepší úplatek.Dycky! se hodí.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]