Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč lednička pípá?

Od: slatored® odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny,

naše lednička s mrazákem "Elektrolux" sama od sebe občas lehounce pípne a nikde v návodu jsem nenašel proč.

Neuměl by mi někdo poradit, co asi ohlašuje?

U ledničky jiných značek to asi bude podobné, tak by to snad šlo vypátrat.

Děkuji předem

Slatored

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaradoktor
hodnocení

1x

Máme ledničku ELECTROLUX a sem tam nám pípá také.Dveře zavřené.Pokud otevřeme dveře a zavřeme,pípání přestane.To je samá elektronika a pak to stojí za ...

hodnocení

0x

No u jiných ledniček podobné...

U naší lednice Samsung pípání značí otevřené nebo nedovřené dveře mrazáku nebo lednice.

Co to znamená u Elektroluxu.., pokud to není v návodu, ptal bych se výrobce.

hodnocení

0x

Může to být indikace nedovřených dveří a nebo nedosažená teplota. Bývá tam podle mne pevná hysterese / rozdíl/ proti nastavené teplotě - např mám nastaveno -20, ale pokud teplota vyskočí nad -17°C, tak je signalizován alarm- dost často je to po "nabouchání" mrazáku teplým materiálem. Ale samozřejmě - pokud už nevím, tak prostudovat menuál.

hogan
hodnocení

0x

je ji smutno? nb chce nazrat?

hodnocení

0x

U většiny ledniček je to signalizace zvýšení teploty, tj buď otevřené dveře nebo vložení většího množství teplých potravin zapříčiní zvýšení teploty v prostoru nad druhou hysterezi termostatu. Samozřejmě se tak děje i po zapnutí nové, odtáté, vyčištěné,... lednice či mrazáku.

jaradoktor
hodnocení

0x

tomu nějak nerozumím,máme na ledničce displej kde si mužeme nast.teplotu od 2,4,6,8,stupnů.Pokud jsou potraviny pro mě moc studené a já si dám teplotu ne na 4 ale na 8 stupnů tak mě bude lednička pořád pípat-že není správná teplota?Proč to nejde někde vypnout?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]