Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Servis plynového kotle od Innogy?

Od: delina® odpovědí: 4 změna:

Má někdo zkušenost se servisem plynových kotlů, které nabízí dodavatel plynu Innogy? Nabízejí normální servisní služby na opravy a servis kotle, je možné objednat. Zajímalo by mě, jak jsou služby kvalitní a event. cena ročního servisu turbokotle pro domácnost? Nevím, zda mám zkusit, můj nynější plynař se mi moc nezdá, jeho služby se zhoršili, ale zná již několik let kotel i možnosti, instaloval mě loni nový. Je vhodné v záruce měnit servismana?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

0x

Je to o lidech. I u jedné a téže firmy (nemluvím o té, na kterou se ptáte, tu znám jenom z reklamy) pracuje několik servisáků a pokud jich nepoznáte víc, nemůžete srovnávat. Pak časem zjistíte, že ten úžasný a šikovný je plašan a zapomětlivý bordelář, nebo ten přepečlivý a důkladný vám vyměňuje ještě dobré a funkční díly a tak místo pravidelné prohlídky dělá nátlak, abyste si koupili nový kotel i když původní má jedinou chybu, že není kondenzační.

Prostě je to jako v autoservisu. Některý servisák je dobrý, jiný výborný a jiný škoda mluvit (ale pokud nemůžete porovnávat, můžete být průměrně spokojení).

sollik*
hodnocení

0x

ČEZ to nabízí také. Kotel v záruce už nemám, ale jednou za rok (v létě) si pozvu servisáka, za 500,- do kapsy mi kotel vyčistí, zkontroluje a je klid. Ta nabídka od ČEZu (předpokládám že u Innogy to bude podobné) mi nepříjde výhodná. Jediné co nebude špatné je okamžité zajištění servisu v případě poruchy - nečekáte až bude mít nějaký servisák čas - pokud jste na topení plynem závislá.

hodnocení

0x

Taky nedělají všechny kotle

marek*
hodnocení

0x

Dobrý den, určitě nedoporučuji. Cena v roce 2023 (měsíční předplatné) je za rok celkově cca.2500kč. Revizi kotle nicméně přes nějakého servisák jste schopna sehnat 1000-1500kč. Tudiž si přeplácíte už tady. Nehledě na to že pokud technik zjistí nějakou závadu zároven odstarnění budete řešit přes něho...v mám případě to byl náhradní za 800kč. Nicméně dodavatel od innogy přes který tohle řeší si učtuje 800kč (za díl) + 800kč za hodinu práce + 500kč za dopravu. Ačkoliv práce trvala 3 minuty podle protokolu a i reálně tak jsem zaplatil 2500kč jen za tuto rychlou výměnu. Takže si nejenom POŘÁDNĚ přeplácite na pravidelných poplatcích ale i náhradní výměna náhradniho dílu je naprosto nesmyslná.

Nehledě na to že kotel byl ve stavu kdy jsem si rači objednal nezavislého tachnika, který provedl znova servisní prohlídku (za 1200kč) a ZNOVA výmenu dilu za 900kč.

Innogy a jejich provozovatel techto servisů (externí firma poruchycesko.cz) se na tomto pěkně nabalují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]