Nejste přihlášen/a.
Je možné žalovat stranu za nedodržení smlouvy o budoucí kupní slouvě? Mám podepsanou smlovu o budoucí kupní smlouvě, strana bydlela rok v mém bytě s tím že po uplynutí slouvy byt odkoupí. I když prokazatelně něla možnost toto udělat, po roce se bez udání důvodu odstěhovala a byt uvolnila. Za tuto dobu jsem mohl získat další seriozní zájemce na koupi bytu. Po dobu kdy v mém bytě bydlela platila jenom nájem a byla sepsána řádná nájemní smlouva.
Ve smlouvě o smlouvě budoucí by měly být uvedeny i sankce pro obě strany v případě nedodržení smlouvy. Pokud jste tam žádné sankce uvedené neměli, byla tato smlouva jednak bezpředmětná a druhak těžko něco vysoudíte. Jakmile někde není sankce, nemůžete se divit, když se domluva nedodrží... Pokud sankce uvedené byly, šanci na úspěch soudní cestou máte pochopitelně velkou.
Smlouva o budoucí kupní smlouvě by měla mít prakticky veškeré náležitosti jako samotná kupní smlouva. A jak správně píše hepcziiik, měly by být uvedeny i sankce při nedodržení ujednání. Ve Vašem případě i třeba smluvená cena bytu. Protože předpokládám, že za tu dobu jednoho roku došlo možná i ve vašem regionu k poklesu prodejních cen bytů. Nejlépe bude, když se smlouvou navštívíte právníka, který po prostudování smlouvy by Vám měl říct, zda má veškeré náležitosti a je šance případně u soudu uspět. Zkuste si Vaší smlouvu porovnat s uvedeným vzorem, nebo i dalšími na netu. To ještě než půjdete za právníkem, ať víte na co se hlavně ptát. Já bych se zaměřila i na pokles ceny bytů. To by bylo podle mého něco jako ušlý zisk.
Smlouva o smlouvě budoucí kupní VZORY
Musí být vždy písemná a podepsaná všemi stranami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.