Nejste přihlášen/a.
soused provádí výkop pro dům se sklepy, ve vzdalenosti asi 4m od mého domu výkop začíná. hloubka asi 3-4metry kolmo dolů, podél celé mé stavby. Já stavil na desku, základy hl.1m od povrchu. Může tak velký výkop mít vliv na statiku mého domu ,(podloží je hlína převážně jíl). Jde o novostavby, soused je bagrista s povolání a ujistil mě že se nic stát nemůže...prosím o váš pohled na věc, jestli si dělat starosti, nebo jsou zbytečné? díky.
Viděl jsem na Dubině stavbu domku, podle projektu, nikdo nic nezanedbal a nový barák popraskal a sjel svah do výkopu pro nový barák. A bylo po sousedských vztazích.
Takže nikdo na dálku nepoznáme složení zeminy, zdali hrozí nějaký problém. To se pozná na místě. Osobně bych šáhl do pěněženky, pozval statika, dobře mu zaplatil a pak vím co je třeba. Již zítra může být pozdě.
Domníváte se, že: "soused je bagrista z povolání a ujistil mě že se nic stát nemůže" a sdělí Vám že to spadne?
Nutno vidět na místě = pozval bych statika.
Jeho barák nespadne a nejspíš má pojistku na blbost, tak ty se v případě průšvihu budeš handrkovat s pojišťovnou o náhradu škody, on to co sjelo za půl dne odbagruje a bude vesele pokračovat ve stavbě svého domu... = Na jeho chlácholení bych moc nedal..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.