Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průtokový ohřívač vody PO 35

Od: janrais odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám byt v osobním vlastnictví v domě, kde máme společenství vlastníků. Každý rok se koná revize plynových rozvodů a spotřebičů. Mám tam ohřívač vody PO 35. Dozvěděl jsem se, že revizi tohoto spotřebiče už nikdo neudělá a nesmí se používat. Jediné řešení je koupě nového ohřívače vody. Je to pravda? Děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

2x

Není to pravda. Musí odpovídat normám pro spotřebič typu B a nesmí být poškozený. Jinak nic. Kdyby to mělo platit podle vašeho dotazu, tak by vše měnilo podle nových norem? To samozřejmě ne.

hodnocení

0x

Kdo vám to řekl - revizní technik? Samozřejmě, že se revize běžně dělá a může se používat, pokud splní:

spotřebič je v provedení typu B, je nutné provést kontroly a testy dle TPG 704 01, čl. 9.3.1.2 a odvodu spalin (kontroluje se připojení, provedení včetně jeho celistvosti, materiál kouřovodu a funkce odvodu spalin za provozu spotřebiče).

Taky se tomu říká 4 Pa test nebo 4 Pa měření, protože jako nebezpečný je možné při provozu spotřebičůl závislých na okolním vzduchu označit podtlak větší než 4 Pa. Jsou firmy, které to běžně provádějí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]